Ο δήμαρχος,  οι συνεργάτες του, οι σύμβουλοί του,η αντιπολίτευση, οι φορείς και η ενημέρωση των Ξανθιωτών.

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Θα πρέπει να νοιώθουν άβολα οι συνεργάτες του δημάρχου και  διευθυντές όλων των δημοτικών επιχειρήσεων και φυσικά οι σύμβουλοι του που δεν παρέστησαν στην απολογία του δημάρχου.

Οι μεν πρώτοι έπρεπε να ήταν δίπλα του και να τον στηρίξουν στην προσπάθεια ενημέρωσης των Ξανθιωτών, αφού αυτοί στην ουσία «κυλάνε» και διευθύνουν καταστάσεις και προσωπικό άρα αυτοί είναι ο κορμός της υλοποίησης των πολιτικών αποφάσεων.

Διαφορετικά θα ισχύσει αυτό που όλοι ψιθυρίζουν αλλά δεν φωνάζουν. Οι δημοτικοί υπάλληλοι ανεβάζουν ή κατεβάζουν δημάρχους.

Οι δε σύμβουλοι της παράταξης του,  αρκέστηκαν στο να στείλουν ένα πολιτικό μήνυμα στον δήμαρχο ότι δεν συμφωνούν με τον πολιτικό του σχεδιασμό και με το μη (;) παραγόμενο έργο, άρα βλέπουν το πολιτικό τους μέλλων δίπλα στον δήμαρχο να κινδυνεύει επειδή η δική του δημοτικότητα πέφτει, άρα, κρατάνε «πόρτα» για τον χειμώνα. Άρα… θα πρέπει να παραιτηθούν.

Δεν επιτρέπετε σε μία παράταξη ο καθένας να έχει το δικό του «καραούλι» και από την στιγμή

Που δεν συμφωνούν με την πολιτική που χάραξε να παραιτηθούν. Θα ήταν πολιτικά τίμιο. Εκεί που βρίσκονται, οι Ξανθιώτες τους επέλεξαν να συνδράμουν στο πολιτικό του έργο και όχι να το πριονίζουν.

Τώρα όσο για την παρουσίαση, μάλλον θα έπρεπε ο κάθε Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της όποιας δημοτικής επιχείρησης να παρουσιάσει το δικό του έργο.

Σαφώς και υλοποιούν την πολιτική χάραξη του και ο δήμαρχος  έχει ο ίδιος την πολιτική ευθύνη, αλλά την υλοποίηση της έχουν οι αντιδήμαρχοι και είναι καιρός κάποια στιγμή οι Ξανθιώτες να μάθουν από πρώτο χέρι «πόσα «απίδια» χωράει ο σάκος τους».

Όσο για την ενημέρωση των Ξανθιωτών από την πλευρά της δημοτικής αρχής, οι πολίτες έμειναν για μία ακόμη φορά στο σκοτάδι αφού δεν έμαθαν το όποιο έργο της.

Δόθηκαν πολλά  χρήματα για το πολυτελές έντυπο, χωρίς αυτό κάθε αυτό το έντυπο, να κάνει την δουλειά του.

Αυτά που ακούστηκαν και γράφτηκαν για έργα που άλλοι έκαναν και προσπάθησε να κλέψει την δόξα ο δήμαρχος, γιατί απ ότι λένε δεν έχει δικά του, σαφώς και δεν είναι ότι τιμιότερο για τον δήμαρχο. Μάλλον ο δήμαρχος θα πρέπει να επανεξετάσει ποια έργα ο ίδιος έκανε και ποια έκαναν οι άλλοι αλλά τα καρπούνται οι συνδημότες μας.

Μάλλον ο θεσμός αυτός, γιατί περί θεσμού πρόκειται και όχι για μία απλή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν σχεδιάστηκε καλά, δεν ενημερώθηκαν οι πολίτες δεν τον τίμησε η αντιπολίτευση, κακώς, δεν την τίμησαν με την παρουσία τους οι φορείς.

Δεν είναι δυνατόν σε μία τέτοια θεσμική παρουσία να λείπουν οι φορείς.

Παρόντες από τους εκπροσώπους των δεκάδων φορέων ήταν μόνο ο πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων και ο Γενικός  Διευθυντής Οικονομικών του ΕΒΕ Σπύρος Κάλφας.

Όλη αυτή η εικόνα που καταγράφηκε στην ειδική συνεδρίαση, απεικόνισε την γύμνια της πόλης και την αντίθεση στο πρόσωπο του δημάρχου.

Άρα ο δήμαρχος μάλλον πρέπει να επανακαθορίσει την στάση του απέναντι στο έργο του και τους θεσμούς του τόπου. Η συνεργασία πάντοτε φέρνει καλλίτερα αποτελέσματα από την απομόνωση.

Γύμνια στο όραμα, γύμνια στην παρουσίαση έργου, γύμνια στην πραγματοποίηση έργων.

Φυσικά ακέραιη την ευθύνη φέρνει ο δήμαρχος ο οποίος κακώς μόνος του παρουσίασε το όποιο έργο και θα έπρεπε κατά την ταπεινή μας άποψη να αφήσει στους συνεργάτες του την παρουσίαση του όποιου έργου έγινε. Έτσι και αλλιώς ο δήμαρχος καρπούται την δόξα αλλά και την ήτα.

Τέλος η απουσία της αντιπολίτευσης, με όλα της τα δίκια, δεν ήταν η δέουσα γιατί πρώτα έπρεπε να τιμηθεί ο θεσμός και μετά το όποιο έργο του δημάρχου.

Πολλοί ήταν οι συμπολίτες μας οι οποίοι επικοινώνησαν μαζί μας λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα φέρουν ψήφους στις παρατάξεις τους και ότι μέρος της  ευθύνης για την ενημέρωσης των συνδημοτών μας, για τα πεπραγμένα ή μη του δημάρχου, έχει και η αντιπολίτευση.

 

Κατά την ταπεινή μας άποψη θα έπρεπε ο τίτλος της εκδήλωσης να ήταν η «Λειτουργία του δήμου» και όχι τα «πεπραγμένα της δημοτικής αρχής».