Η αποχή μας από τη χθεσινή συνεδρίαση της Λογοδοσίας του Δημάρχου Ξάνθης, για τα Πεπραγμένα του 2015, υπήρξε μια απολύτως συνειδητή πράξη ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας και ιδού γιατί.

Το δηλωθέν από το δήμαρχο Ξάνθης πλεόνασμα των δέκα (10) εκ. Ευρώ δεν το θεωρούμε ως θετικό στοιχείο από τη στιγμή που αυτό βρίσκεται αναξιοποίητο στο ταμείο του Δήμου. Η δημοτική αρχή όφειλε και οφείλει την αξιοποίηση του ποσού με προγραμματισμό και μελέτη προς την κατεύθυνση υλοποίησης σημαντικών έργων προς όφελος των Δημοτών.

Διότι το πλεόνασμα θα έπρεπε να γίνει όχημα, κινητήριος δύναμη για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του δήμου στην κατεύθυνση της βελτίωσης του επιπέδου και ποιότητας ζωής των δημοτών.

Δηλαδή, να καταστεί εργαλείο προστιθέμενης αξίας το ποσό αυτό για το δήμο κι όχι να λιμνάζει στα ταμεία αναξιοποίητο.

Η αντίληψη της δημοτικής αρχής «να’ χουμε κομπόδεμα» είναι του περασμένου αιώνα και δεν βρίσκει πλέον μιμητές.

Δεν παραστήκαμε στη Συνεδρίαση διότι ο δήμος έχει μείνει πίσω στον τομέα της αξιοποίησης του Ανθρώπινου Δυναμικού του. Ο Γενικός Γραμματέας οφείλει να λειτουργεί ως Μάνατζερ συντονίζοντας και οργανώνοντας σε σύγχρονες ιδέες και δράσεις το προσωπικό.

Δεν συμμετείχαμε επίσης διότι διαπιστώσαμε ως Δημοτική Παράταξη ότι παρά τις προτάσεις μας που έχουν εμπεριστατωμένα κατατεθεί, λιμνάζουν θέματα όπως:

-Μελέτες διάφορες

-Αποπληρωμή Έργων

-Παιδικές χαρές

-Θέμα Ανακύκλωσης

-Αδέσποτα (Το ποσό των 80.000 ευρώ που εγκρίθηκε είναι ασήμαντο μπροστά στο πρόβλημα. Λεφτά υπάρχουν για να «κάθονται». Γιατί άραγε; Πότε θα χρησιμοποιηθούν;)

 

Για όλα αυτά και άλλα που καταθέσαμε, διαπιστώσαμε την αδράνεια της δημοτικής αρχής.

Αποφασίσαμε λοιπόν τη μη συμμετοχή μας διότι δεν θα πρόσθετε τίποτε στον Απολογισμό των Πεπραγμένων του Δήμου για το 2015.

 

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

 

Σωτήρης Τσιακίρογλου

 

Αλίκη Μιχαλοπούλου