Πρέπει να ένοιωσε μεγάλη μοναξιά ο δήμαρχος

Η χθεσινοβραδινή πανηγυρική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να ήταν η ποιο φτωχή που παρακολούθησαν οι δημοσιογράφοι της Ξάνθης.

Ο δήμαρχος επί τρείς ώρες να διαβάζει το  φυλλάδιο των πεπραγμένων σε μία αίθουσα που το ακροατήριο απαρτίζονταν μόνο από την παράταξη του, μερικούς υπαλλήλους του δήμου  και τους δημοσιογράφους.

Τόσα χρόνια παρακολουθώ τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής, πρώτη φορά ένοιωσα την μοναξιά να «κόβει» βόλτες μέσα στην μεγάλη αίθουσα του Ι.Θ.Τ.Π.

Νομίζω ότι χάθηκε το μέτρο χθες όταν ο δήμαρχος απλά διάβαζε και οι υπόλοιποι λαγοκοιμόταν στο πρώτο μισάωρο και όταν γύρω στις 11 το βράδυ συνομίλησα με σύμβουλο της παράταξης του, μου είπε ότι ακόμη δεν τελειώσαμε. Μας κούρασε ο δήμαρχος.

Προτείνω την άλλη φορά που θα γίνει απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής να μην μπει ο δήμος σε αυτή την δοκιμασία αλλά να μοιράσει φυλλάδια, όπως τα ντελίβερι, στους Ξανθιώτες. Αν είχε προσφορά και έναν πιτόγυρο, θα ήταν ακόμη καλλίτερα.

Απλά θα πούμε ότι ο εγωισμός βλάπτει.

Όχι επειδή η αντιπολίτευση και ο λαός της Ξάνθης απαξίωσαν τον θεσμό να την πληρώσουν οι σύμβουλοι και οι υπάλληλοι του δήμου.

Αντί ο δήμαρχος να χαλάσει ώρες διαβάζοντας ένα φυλλάδιο-βιβλίο – θα έλεγα εγώ, ήταν προτιμότερο έτσι όπως ήταν μαζεμένοι οι σύμβουλοί του και τα διευθυντικά στελέχη του δήμου, να αναζητήσουν τους λόγους που η αντιπολίτευση κρατά αυτήν την τακτική και φυσικά γιατί οι Ξανθιώτες είναι απόντες.

Αν ο όρος απαξίωση ταιριάζει, τότε πολύ γρήγορα οι πολίτες απαξίωσαν την παρούσα δημοτική αρχή, με δεδομένο ότι μόλις έκλεισε δύο χρόνια ζωής.