Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί

κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών

 

Συνελήφθησαν χθες (16-10-2016) το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αρδανίου -Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 49, 41 και 41 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς δεκαπέντε (15) μη νόμιμων μεταναστών, υπηκόων Πακιστάν.

 

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις δράστες, να επιβαίνουν σε δύο οχήματα (1 Ι.Χ.Ε. και 1 Ι.Χ.Φ.), τα οποία είχαν σταθμεύσει σε σημείο της Εθνικής Οδού, προκειμένου να επιβιβάσουν δεκαπέντε (15) μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στην ενδοχώρα.

 

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα.

3

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.

Συνελήφθη 26χρονη υπήκοος Ρουμανίας κατηγορούμενη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής

 

Συνελήφθη χθες (16-10-2016) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 26χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

 

Ειδικότερα, η δράστιδα οδηγώντας πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με ιταλικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Εκεί, κατά τον ενδελεχή και εμπεριστατωμένο έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι το παραπάνω όχημα είναι καταχωρημένο από τις Ιταλικές Αρχές, ως όχημα κλεμμένο, απολεσθέν, υπεξαιρεθέν.

 

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

 

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Κήπων.

Συνελήφθησαν 5 άτομα τα οποία μετέφεραν με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο πάνω από 100 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση, για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία

 

Κατασχέθηκαν 75 συσκευασίες, που περιείχαν 105 περίπου κιλά ακατέργαστης κάνναβης

 

Συνελήφθησαν την 15-10-2016 το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 26 ετών και τρεις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 25 και 21 ετών και ένας 25χρονος υπήκοος Συρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών, καθώς και για πλαστογραφία, κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους πέντε (5) δράστες, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν με αυτό μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών.

 

Αναλυτικότερα, σε ενδελεχή έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 33χρονο και επιβαίνοντες τους άλλους τέσσερις δράστες, εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο πίσω μέρος του οχήματος, 75 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 105.261 γραμμαρίων.

 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 33χρονος οδηγός, κατείχε και επέδειξε μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, καθώς και ότι ο 21χρονος υπήκοος Αφγανιστάν είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στη χώρα.

4

Κατασχέθηκαν η παραπάνω ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, η πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης και έντεκα (11) κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.  

 

ΞΑΝΘΗ: Συνελήφθη την 16-10-2016 το μεσημέρι, στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, 39χρονος ημεδαπός, διότι, όπως προέκυψε, λίγη ώρα νωρίτερα αποπειράθηκε να διαρρήξει Ιερό Ναό της πόλης, χωρίς όμως να ολοκληρώσει την πράξη του καθόσον έγινε αντιληπτός, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης, η οποία και κατασχέθηκε.