Η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ανέλαβε την ευθύνη για την βομβιστική επίθεση, χθες το βράδυ, στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια, διευκρινίζοντας ότι στόχος ήταν η κατοικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας.

Η ανάληψη ευθύνης έγινε με ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση η οποία φέρει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις Πρώτη Πράξη» αναφέρεται ότι «επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κίνητρο της ενέργειας σχετίζεται με την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία χειρίζεται η κ. Τσατάνη και υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το κείμενο, η δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορούσαν τον Βαγγ. Μεϊμαράκη, καθώς και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους των “Πυρήνων”.

Όπως αναφέρεται ακόμα, η ενέργεια «αφιερώνεται» στα «φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου».