«Είμαστε για να πάρουμε την υποδόση και την υποδόση τη σπάνε στα δύο, επειδή δεν κάναμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Έτσι δεν πρόκειται να προχωρήσει το πράγμα μέχρι το 2019, είναι η άποψή μου, όσο και αν αγαπάει ο κ. Τσίπρας και οι βουλευτές του και οι υπουργοί του τις καρέκλες τους. Η πραγματική οικονομία παίρνει τελευταίες ανάσες, αυτή είναι η πραγματικότητα». Τα παραπάνω ανέφερε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η κ. Ασημακοπούλου επισήμανε ότι το μήνυμα που κομίζει ο ίδιος είναι ότι «ότι υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στην Ελλάδα οι οποίοι αν ασχοληθούν και λύσουν τα θέματα, η Ελλάδα θα είναι μια πολύ ελκυστική χώρα για επενδυτές». Από την άλλη πλευρά σχολίασε ότι με τον τρόπο που η κυβέρνηση σε καθημερινή βάση αντιμετωπίζει τις υφιστάμενες επενδύσεις, τελικά το αποτέλεσμα είναι αυτές να είναι ουσιαστικά εγκλωβισμένες στην Ελλάδα.

«Αναφέρομαι για παράδειγμα στη Χαλκιδική και στο Ελληνικό και τις δυσκολίες που έχει αντιμετωπίσει με την αρχαιολογία τελευταία μετά την κύρωση της σύμβασης. Αυτό δίνει ένα στίγμα στο εξωτερικό ότι οι επενδυτές στη χώρα μας ταλαιπωρούνται» είπε και πρόσθεσε: «Έχουμε μια τάση να ομφαλοσκοπούμε στο θέμα των επενδύσεων και νομίζουμε ότι οι επενδυτές ή μπορούν να βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα ή αλλιώς δεν έχουν τι να τα κάνουν. Δυστυχώς όμως αυτό δεν είναι πραγματικότητα, η πραγματικότητα είναι ότι οι επενδυτές μπορούν να βάλουν τα λεφτά τους όπου θέλουν, οπότε και εμείς πρέπει να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για να είναι ελκυστική η χώρα μας για να προσελκύσουμε ξένες επενδύσεις. Αυτό πάει να κάνει ο κ. Μητσοτάκης».