Με δύο ανακοινώσεις ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης χαιρετίζει την είσοδο των προσφυγόπουλων στο Ελληνικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και δηλώνει την αντίθεση του στην επίθεση με χημικές ουσίες των αστυνομικών δυνάμεων με εντολή της κυβέρνησης κατά των συνταξιούχων.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης  χαιρετίζει την ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης, στην οποία με τρόπο νηφάλιο και ουσιαστικό, στέλνει το μήνυμά του προς τις ελάχιστες, θορυβώδεις μειοψηφίες γονέων που μπροστά σε κάμερες, απαραίτητο αξεσουάρ, των ενεργειών τους επιχείρησαν να αποκλείσουν την είσοδο των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας μέσω μιας ασύμμετρης αναμέτρησης ανάμεσα σε ενήλικες και ταλαιπωρημένα παιδιά .

Ταυτόχρονα εκφράζει την ικανοποίησή  του για την είσοδο των προσφυγόπουλων στα σχολεία της πατρίδας μας και τη συγκίνησή του για τα χαμόγελα που φώτισαν τα σκυθρωπά πρόσωπα παιδιών που έχουν διανύσει  χιλιάδες ΄΄μουσκεμένα΄΄ χιλιόμετρα, πριν καταλήξουν στη χώρα μας, προσπαθώντας να γλυτώσουν από το θάνατο.

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης, άλλωστε, με ανακοίνωσή του, έχει πάρει θέση υπέρ της ένταξης των προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για όσο καιρό φιλοξενούνται στη χώρα μας. θεωρεί, επίσης, πολύ θετική την ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Ελλάδας η οποία τάσσεται υπέρ της φοίτησης των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας και καλεί όλους τους γονείς, του Συλλόγους Γονέων, τις Ενώσεις Γονέων και τις Ομοσπονδίες να υποδεχτούν και να αγκαλιάσουν στο σχολείο τους τα προσφυγόπουλα και να απομονώσουν τυχόν ρατσιστικές και ξενοφοβικές αντιδράσεις που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(για την επίθεση εναντίον των συνταξιούχων)

Ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός της ρίψης χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ σε συνταξιούχους που διαμαρτύρονταν για την περικοπή των συντάξεών τους.

Οι συνέπειες από την κατακρήμνιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας και την καταλήστευση των αποθεματικών ταμείων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς και οι συνεχείς περικοπές στις συντάξεις την τελευταία πενταετία, περικοπές που συνεχίζουν να πραγματοποιούνται και από την παρούσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν δημιουργήσει απογοήτευση, δικαιολογημένη οργή και αγανάκτηση σε χιλιάδες συνταξιούχους.

Πολλώ δε μάλλον θεωρείται περιττή η τακτική της αστυνόμευσης εργατικών κινητοποιήσεων και η χρήση επικίνδυνων χημικών σκευασμάτων  για την καταστολή ενεργειών εκ μέρους των εργαζόμενων και των συνταξιούχων..

Ασφαλώς και το κράτος δεν κινδυνεύει από συνταξιούχους που διαμαρτύρονται!