Είναι βέβαιο ότι με την επανεκλογή του Κοντού στα βουλευτικά έδρανα,  μετά τις εκλογές που θα γίνουν πολύ σύντομα και σε αυτό θα συντελέσει το γεγονός ότι ο Τσίπρας, έπαψε να είναι το αγαπημένο παιδί της Μέρκελ και φάνηκε ξεκάθαρα με την υποδόση της υποδόσης που πήραμε ως χώρα από τα δανεικά.

Η Κυβέρνηση πλέον μένει χωρίς υποστηρικτές στην Ευρώπη και αυτό είναι γιατί χάθηκε για μία ακόμη φορά η αξιοπιστία της Χώρας και  μοιραία, μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και μέσα σε αυτές παίζει και το σενάριο αιφνιδιασμού με εκλογές.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι μιλούν ανοιχτά για ανασχηματισμό και ο Τσίπρας καθόλου.

Σημασία έχει ότι  οι τρείς δήμαρχοι στην Ξάνθη που υποστηρίχθηκαν από τον Κοντό στις δημοτικές εκλογές, απέδειξαν με την συμπεριφορά τους, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, ότι, αν μη τι άλλο, δεν άξιζαν της στήριξης τους από τον πρώην Υπουργό.

Ήδη όπως λένε φωνές του παρασκηνίου, κάποιοι ετοιμάζονται στον δήμο Αβδήρων να κινηθούν.

Είναι αρκετά τα στελέχη που μετάνιωσαν που στήριξαν Τσιτιρίδη και ειδικότερα  στελέχη  από  Ν. Κεσσάνη και  δημοτικοί σύμβουλοι που εκφράζουν την αντίθεση τους στο χειρισμό του προέδρου της ΔΕΥΑ και του δημάρχου στους κατοίκους της παραλίας της Σκάλας Αβδήρων, καθώς και των υπόλοιπων παραλιών. Δηλώνουν την αντίθεση τους στις αποφάσεις της ΔΕΥΑ και τους κακούς χειρισμούς του ίδιου του δημάρχου στο θέμα της αύξησης του κόστους του νερού.

Στον δήμο Τοπείρου μαθαίνουμε ότι εξ αιτίας της συμπεριφοράς του Θ. Μίχογλου ο οποίος είναι με όλους και με όλα, δίνοντας στίγμα όχι θετικό, εκτίμηση μας είναι,  είναι ότι θα «αξιολογηθεί» ανάλογα.

Για τον Δήμο Ξάνθης τα πράγματα είναι ασαφή και ενώ υπάρχουν φωνές από την παράταξη Δημαρχόπουλου που of the record εκφράζουν την δυσαρέσκεια τους, δημόσια ακόμη δεν εκδηλώνονται.

Και στις τρείς περιπτώσεις, επειδή προηγούνται οι βουλευτικές εκλογές, εκτιμούμε ότι αυτή τη φορά ο πρώην Υπουργός θα έχει την δυνατότητα να αξιολογήσει πολύ ποιο σωστά αυτούς που θα στηρίξει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο λόγος είναι απλός και στις τρείς περιπτώσεις στήριξης των δημάρχων από τον πρώην Υπουργό και οι τρείς έδειξαν από την πρώτη μέρα της εκλογής τους ότι «καβάλησαν το καλάμι» και ακόμα χειρότερα το «έπαιξαν» ακομμάτιστοι.