ΛΕΙΑ, ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΟΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΙΧ. ΣΙΚΑΓΟ ΓΙΝΑΜΕ

 

Δεν είναι ποια ασφαλείς οι δρόμοι της Ξάνθης;

Που ο οφείλετε η αύξηση της  εγκληματικότητας στις μικρές ηλικίες;

Τι φταίει και όλο και περισσότεροι ανήλικοι κακοποιοί κυκλοφορούν στους δρόμους, συνθέτουν διαφορετικές ομάδες και «χτυπούν» πότε ανηλίκους συμπολίτες μας για να τους κλέψουν τα κινητά ή τις μικροοικονομίες τους και πότε ανήμπορους ηλικιωμένους συμπολίτες μας;

Τι οδηγεί τους ανήλικους  του Δροσερού στους δρόμους της Ξάνθης, σπέρνοντας τον τρόμο σε ανήλικους αλλά και ηλικιωμένος συμπολίτες μας;

Όποια κακουργηματική πράξη γίνει στην Ξάνθη, πάντοτε στην «συμμορία» θα συμμετέχει νέος από το Δροσερό ηλικίας 14, 15, 16 ετών.

Μπορεί αυτό το κακό που βρήκε την πόλη μας να σταματήσει μόνο με την παρουσία της Αστυνομίας;

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσουν, με απτά αποτελέσματα οι κοινωνικές δομές του Νομού και του Δήμου.

Σαφώς και δεν γίνεται αναφορά στην λειτουργία των κοινωνικών δομών όπου το κράτος έχει την εποπτεία αφού τα τελευταία χρόνια επιδίδεται στον κατακερματισμό αυτών των δομών χωρίς την χρηματοδότηση τους  ή ακόμη χειρότερα τις «πασάρει» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τους απαραίτητους πόρους.

Σημασία έχει να σταματήσει αμέσως αυτό το κακό πριν είναι αργά. Πριν δούμε ομάδες μικρών ανηλίκων με καλάσνικοφ στους δρόμους της πόλης μας.

Και όσοι βιαστούν να χαμογελάσουν ειρωνικά χαρακτηρίζωντας τα γραφόμενα υπερβολές, τους πληροφορούμε ότι δεν είναι καθόλου δύσκολο, το μαχαίρι ή ο σουγιάς να γίνει καλάσνικοφ στα χέρια τους.

Αν επιδείξουν “επαγγελματισμό”,  “μεγάλοι”, είναι κριμένοι στην γωνία και παρακολουθούν τους “μικρούς” στο έργο τους “αξιολογώντας” τους.

Είναι καιρός η κοινωνία της Ξάνθης να ξυπνήσει και να ζητήσει από την πολιτεία, που την χρυσοπληρώνει, το αυτονόητο. Την ασφάλεια της.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 19, 16 και 16 ετών, διότι, όπως προέκυψε, ενεργώντας με διαφορετικές συνθέσεις, διέπραξαν, στην πόλη της Ξάνθης, τα κάτωθι: κατά τις ημερομηνίες 24-8-2016, 29-8-2016 και 5-10-2016, απειλώντας τέσσερις ημεδαπούς, ηλικίας 39, 15, 15 και 14 ετών, αφαίρεσαν από την κατοχή τους συνολικά 4 κινητά τηλέφωνα και μικρό χρηματικό ποσό, ενώ την 7-8-2016, διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αφαιρώντας από το εσωτερικό του 1 ράδιο – cd. Στο πλαίσιο των ερευνών, συνελήφθησαν την 6-10-2016 το πρωί, στην Ξάνθη οι δύο 16χρονοι δράστες.