ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΞΑΝΘΗΣ

Για το 12ο Πανελλήνιο φεστιβάλ ποντιακών χορών στην Ξάνθη.

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης με συγκίνηση και χαρά υποδέχεται του Πόντιους όλης της χώρας, του στυλοβάτες διαχρονικά του απανταχού Ελληνισμού.

Έχετε την αμέριστη συμπαράστασή μας και στεκόμαστε αρωγοί στην προσπάθειά σας. Συγκεκριμένα στην διοργάνωση του 12ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ποντιακών χορών. Είναι τιμή μας που φιλοξενούμε εδώ ένα φεστιβάλ όχι μόνο χορών αλλά και πολιτισμού και μνήμης,  που έχει γίνει πλέον θεσμός.

Είμαστε σίγουροι ότι ο κόσμος της Ξάνθης, που ήδη σας αγκάλιασε, έχει να διδαχθεί πολλά. Η Ξάνθη υποδέχτηκε Πόντιους, και μπορώ να πω ότι αυτή η όμορφη πόλη έχει αναπτυχθεί και παίζει σημαίνοντα ρόλο στην περιοχή εξαιτίας της παρουσίας και των πόντιων προσφύγων. Οι πρόσφυγες και ο πολιτισμός τους έχουν μπολιαστεί με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, δημιουργώντας ένα εξαίρετο μίγμα πολιτισμού και συνύπαρξης διαφόρων πολιτιστικών ομάδων.

Με την βεβαιότητα της επιτυχίας του Φεστιβάλ, σας καλωσορίζουμε και σας υποσχόμαστε ότι είμαστε ανοικτοί και έτοιμοι να βοηθήσουμε κάθε μελλοντική προσπάθειά σας.

Η επόμενη συνάντησή μας να γίνει με αφορμή την οργάνωση του Παγκόσμιου Ποντιακού Συνεδρίου στην πόλη μας. Ευελπιστούμε να μας προτιμήσετε.

Καλώς ήλθατε.

Καλή διαμονή.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΓΝΑΦΕΡΗΣ