Ακούσατε τις σειρήνες;

Ένα σημαντικό ζήτημα άνοιξε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ»  ακροατής μας ο οποίος ζήτησε να πληροφορηθεί αν οι σειρήνες δούλεψαν, έτσι όπως προανήγγειλε η πολιτική προστασία.

Μας ρώτησε χαρακτηριστικά αν ακούσαμε τις σειρήνες οι οποίες αχρείαστες να είναι, ο ρόλος τους είναι σημαντικός αφού σε δύσκολες καταστάσεις προειδοποιούν τους πολίτες για το κακό που έρχεται για να αυτοπροστατευθούν.

Επειδή οι σειρήνες δεν ακούστηκαν κύριοι εσείς που έχετε την ευθύνη αυτή, μάλλον θα πρέπει να επανασχεδιάσετε την ένταση λειτουργίας τους αλλά και τους χώρους όπου αυτές είναι τοποθετημένες για να υπάρχει όσο το δυνατόν καλλίτερο αποτέλεσμα.

Όπως ανέφερε ο ακροατής μας, οι σειρήνες υποθέτει είναι σε χαμηλά σημεία στην πόλη προτείνοντας μάλιστα να τοποθετηθούν εκ νέου σε σημεία υψηλότερα από τα σημεία που βρίσκονται όπως καμπαναριά εκκλησιών. Μία πρόταση κάνει ο συμπολίτης μας και μακάρι οι υπεύθυνοι να ευαισθητοποιηθούν. Μάλιστα ο συμπολίτης μας είπε χαρακτηριστικά. «Όταν ηχούν οι σειρήνες πρέπει να τις ακούνε και οι κουφοί».

Θέλουμε να πιστεύουμε πώς εκτός από την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής προστασίας θα ευαισθητοποιηθεούν ο Αντιπεριφερειάρχης, ο δήμαρχος και η Αστυνομική Διεύθυνση.

Επαναλαμβάνουμε αχρείαστη να είναι όμως ι καιροί είναι πονηροί.