Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 ημεδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 11 μη νόμιμους μετανάστες

 

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών διακινητών, ηλικίας 35 και 58 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν. Ο 58χρονος δράστης, συνελήφθη την 3-10-2016 το βράδυ, στον Ίασμο Ροδόπης, από τους παραπάνω αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε δύο οχήματα και να μεταφέρουν με αυτά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

 

Αναλυτικότερα, προχθές (3-10-2016) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής, οι δύο δράστες επέβαιναν σε δύο οχήματα κινούμενοι προς Κομοτηνή. Μόλις αντιλήφθησαν την παρουσία των αστυνομικών, οι οποίοι επιχείρησαν να τους  συλλάβουν, οι δράστες ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

 

Στο ύψος του οικισμού Ιάσμου, πάνω στην Εγνατία Οδό, ο 35χρονος αποβίβασε από το όχημά του, πέντε μη νόμιμους μετανάστες και ακολούθως ανέπτυξε ταχύτητα διαφεύγοντας τη σύλληψη. Ο 58χρονος εξήλθε από την Εγνατία Οδό και εισήλθε στον Ίασμο, όπου ακινητοποίησε το όχημα του και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο όχημα που οδηγούσε ο 58χρονος, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκε ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.