Οι βουλευτές της Ξάνθης δεν θα τιμήσουν τους Ξανθιώτες

Δυστυχώς οι βουλευτές της Ξάνθης, με δήλωση τους, γνωστοποιούν στους Ξανθιώτες ότι δεν θα μπορέσουν να παραβρίσκονται στα Ελευθέρια της πόλης από τους Βουλγάρους, γιατί έχουν σοβαρή δουλειά στην Αθήνα.

Σίγουρα αυτό δεν είναι πρωτόγνωρο για τους τρείς κοινοβουλευτικούς της Ξάνθης, αφού η απουσία τους είναι αισθητή και απ ότι αντιλαμβάνεται ο μέσος Ξανθιώτης, αποφεύγουν συστηματικά να έχουν επαφή με τους ανθρώπους που τους ανέδειξαν και υποτίθεται για να τους εκπροσωπήσουν.

Σίγουρα αυτό δεν εκπλήσσει τους Ξανθιώτες αφού θα γιορτάσουν την απελευθέρωση της πόλης με ή χωρίς βουλευτές.

Εκείνο που όμως που με έκπληξη διαβάζει κανένας στην ανακοίνωση τους είναι εκτός του ότι δεν θα παραβρεθούν στα Ελευθέρια της πόλης τους, στέλνουν όμως το μήνυμα τους και τονίζουν ότι η εποχή μας διακατέχετε από μισαλλοδοξία, ρατσισμό και ότι αυτό κατά την γνώμη τους, είναι το διακύβευμα της εποχής.

Τώρα αυτό πώς δένει με τον Εθνικισμό, τα εθνικά μίση, την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και όλους όσο το υποδαυλίζουν, σαφώς και δεν γίνεται αντιληπτό.

Αν κατάλαβε καλά ο μέσος αναγνώστης της ανακοίνωσης, αυτοί που θα γιορτάσουν την Τρίτη είναι Εθνικιστές, ρατσιστές, και τεχνηέντως υποδαυλίζουν τα Εθνικά μίση;

Τι θέλουν να πουν οι ποιητές; Με τα  Ελληνικά που γνωρίζει ο μέσος Ξανθιώτης, μάλλον μπερδεύεται.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Η  επέτειος της 4ης Οκτωβρίου  είναι η πιο σημαντική στη νεώτερη ιστορία της Ξάνθης αλλά και της  Θράκης εν γένει. Σηματοδοτεί την αρχή της ελευθερίας  για την περιοχή και τον νομό. Ο εορτασμός τέτοιων σημαντικών  ιστορικών γεγονότων είναι ευκαιρία για να διατηρήσουμε την ιστορική μνήμη ζωντανή και την ελευθερία  ως κατακτημένο  αγαθό αλλά και διακύβευμα κάθε εποχής. Ιδιαίτερα σε μια εποχή που η μισαλλοδοξία και ο ρατσισμός αναβιώνουν επικίνδυνα , η Ιστορία μπορεί να διδάξει τον σεβασμό στην ιδιαιτερότητα  και  την ειρηνική συνύπαρξη των λαών , μακριά από εθνικισμούς και εθνικά μίση που τεχνηέντως υποδαυλίζονται.

Τιμούμε τις εκδηλώσεις μνήμης και δηλώνουμε ότι οι βουλευτές του Νομού δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν λόγω της υποχρέωσής τους να  βρίσκονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου  και την Τρίτη 4 Οκτωβρίου , οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο ετήσιος Αγιασμός του Κοινοβουλίου  και η ψηφοφορία για την εκλογή Κοσμητόρων.

Από το Γραφείο Τύπου