Δριμύ κατηγορώ από τους πρώην εργαζόμενους της ΒΦΛ

 

ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ 1920 ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ Β.Φ.Λ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΟΥΤΕ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 

Οι 200 πρώην εργαζόμενοι στην ΒΦΛ, καταγγέλλουν την αναισθησία της πολιτείας, η οποία κρατά όμηρους της διοίκησης της ΒΦΛ και ενός νόμου του 1920, αυτούς και τις οικογένειες τους.

Ποιο συγκεκριμένα οι 200 απολυμένοι πρώην εργαζόμενοι  της ΒΦΛ καταγγέλλουν ότι η πολιτεία με θαλασσοδάνεια και αδιαφανή συμπεριφορά επέτρεψε στον εν λόγω επιχειρηματία να «σπάσει» την εταιρεία σε τρία κομμάτια και να δανειοδοτηθεί με 200 εκ. ευρώ από τις τράπεζες.

Τα προβλήματα των 200 εργαζομένων, ξεκίνησαν όταν υπέγραψαν 14μηνες ατομικές συμβάσεις.  Όταν όμως η εταιρεία εμφανίσθηκε με 3 ΑΦΜ και αχυρανθρώπους στις διοικήσεις, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, έγιναν 2μηνες και 3μηνες συμβάσεις με 40 ανθρώπους όλο κι όλο.

Ακολούθησαν μαϊμού μηνύσεις και ένας νόμος του 1920, δεν επιτρέπει στους 200 πρώην εργαζόμενους, να πάρουν ούτε ταμείο ανεργίας, ούτε την αποζημίωση τους.

Άλλο ένα χτύπημα στο στομάχι της κοινωνίας δίνει αυτή ασαφής εργατική νομοθεσία αφήνοντας αυτές τις 200 οικογένειες στο έλεος της κοινωνικής ένδειας.

Παρέμβαση έκανε ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Φ. Καραλίδης ο οποίος όταν συζητείτο το «σπάσιμο» τις ΒΦΛ στο Περιφερειακό Συμβούλιο με διαδικασία fustrak και στήριξης της ΒΦΛ, εξέφρασε τις αντιρρήσεις του και ζήτησε απαντήσεις σε ερωτήματα του που δεν έλαβε, τονίζοντας ότι θα επανέλθει μέχρι να λυθεί αυτό το σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα.