ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.

Η δήλωση της Φ. Γεννηματα, προέδρου του ΠΑΣΟΚ έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις των υπολοίπων αρχηγών των κομμάτων και φυσικά της κυβέρνησης σχετικά με τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό του Ερντογάν.

Αφού όλες οι πολιτικές δυνάμεις με τον έναν ή τον άλλον τρόπο είτε ήταν στην κυβέρνηση είτε στην αντιπολίτευση  τα τελευταία 40 χρόνια, με την ανοχή των πολιτών, αποδυνάμωσαν την Χώρα και την παράτησαν στην φιλοπατρία και μόνον του Στρατού, ζητούν τώρα από έναν πολιτικό τυχοδιώκτη να σεβαστεί την διεθνή νομιμότητα.

Αντί όλο αυτό που γίνεται από την άλλη πλευρά του Αιγαίου να τους συνετίσει και να σκύψουν τα κεφάλια τους να χαράξουν Εθνική σε όλα τα ζητήματα όπως Οικονομικά, Εθνικά, Μεταναστευτικό με την κυβέρνηση να έχει τον πρώτο λόγο, επιδίδονται σε δηλώσεις χωρίς ουσία με πρώτη και καλύτερη την Κυβέρνηση.

Αλήθεια, τι πιστεύει το πολιτικό σύστημα που μεθοδικά πριονίζει την Χώρα ότι αν “πατούσε” γερά στα πόδια της θα τολμούσε ο κάθε Ερντογάν να αρθρώσει απειλές κατά της Χώρας;

 

ΔΗΛΩΣΗ

ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

                                                         

Οι δηλώσεις του κ. Ερντογάν και η ανακοίνωση του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι απολύτως απαράδεκτες και προκλητικές. Απορρέουν από αντιλήψεις, που είναι αντίθετες με το διεθνές δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας, μπορούν να οδηγήσουν σε επικίνδυνα αδιέξοδα και σε εντάσεις που ζημιώνουν τις διμερείς σχέσεις  και κλονίζουν τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα ως ανεξάρτητη, κυρίαρχη και Δημοκρατική Ευρωπαϊκή χώρα στηρίζει  την ακεραιότητά και τις διεθνείς της σχέσεις στις Διεθνείς Συμβάσεις, τις οποίες τηρεί με απαρέγκλιτη συνέπεια και στους κανόνες του διεθνούς δικαίου.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα πρέπει να κινείται με σωφροσύνη και αποφασιστικότητα, διότι σπασμωδικές αντιδράσεις που χαρακτηρίζονται από αμηχανία και έλλειψη αυτοπεποίθησης θα μπορούσαν να τραυματίσουν καίρια τα συμφέροντα μας.