Σίγουρα οι ερωτήσεις της μείζονος αντιπολίτευσης ενδιαφέρουν την δημοτική αρχή αλλά και τους δημότες οι οποίοι από αυτές τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις, στην πορεία της περιόδου που διανύουμε, θα κρίνουν, όσοι από τους Ξανθιώτες ασχολούνται με την πολιτική πορεία των πραγμάτων στον τόπο τους, κακώς αν δεν ασχολούνται, κατά την δικιά μας άποψη,  με το ποιος τοπικός άρχοντας θα διαφεντέψει την καθημερινότητά του.

Να δούμε ένα ένα τα θέματα και τις  ερωτήσεις του Θ. Ξυνίδη επικεφαλή της Μείζονος Αντιπολίτευσης, χωρίς να έχουμε κανέναν λόγο ή διάθεση να κάνουμε τον συνήγορο κανενός.

Το ερώτημα κατά την γνώμη μας της παράταξης που έχει να κάνει με τις κατασκευές στο κοιμητήριο σωστό. Δεν μπορείς να κάνεις κατασκευές χωρίς τις απαραίτητες άδεις και να κυνηγάς τον Ξανθιώτη γιατί δεν έβγαλε άδεια για να περιφράξει το οικόπεδό του ή για να αλλάξει τα κεραμίδια του σπιτιού του.

Από την άλλη πλευρά όμως το κακό με τις κλεψιές μέσα στα κοιμητήρια παράγινε.  Η άμεση επίλυση του προβλήματος και μετά την μεγάλη δημοσιότητα που πείρε το θέμα,  επέβαλε στον Α. Κυριακίδη, να κάνει τις όποιες αυθαιρεσίες, αν τις έχει κάνει, αυτό θα το κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και η πολιτική ειλικρίνεια του, έπεισε το Σώμα για έλλειψη δόλου. Βέβαια όπως φάνηκε κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ο κ. Ξυνίδης δεν είχε σαν στόχο τον Α. Κυριακίδη, διαφορετικά θα υπέβαλε κατευθείαν μήνυση, τα γνωρίζει αυτά, ο Θανάσης Ξυνίδης πολύ καλά μιας και είναι παλιά καραβάνα στα νομικά.

Στόχος του Θ. Ξυνίδη ήταν ο δήμαρχος και αυτό φαίνετε ξεκάθαρα ότι στο ερώτημα του, ψάχνει απάντηση που να λέει ότι την εντολή την έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος.

Ο Α. Κυριακίδης το πείρε χαμπάρι και πείρε όλη την ευθύνη επάνω του.

Μάλλον, αφού ο Θ. Ξυνίδης, δεν έβγαλε αυτό που ήθελε από τον Α. Κυριακίδη έπαψε να τον πιέζει.

Βέβαια όλο αυτό δεν απαλλάσσει από τις ευθύνες των αυθαιρέτων κατασκευών, αν αυτές έχουν γίνει,  τον Δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος έχει τις ευθύνες του και αν ο Α. Κυριακίδης παρανόμησε από μόνος του, θα πρέπει να τον παύση από τα καθήκοντά του.