Να αποκατασταθεί η «ταχυδακτυλουργία» με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ζητά ο Ν. Ανταμπούφης

Μία από τις οδηγίες που δίνονται σε όσους ταξιδεύουν συχνά και σε μέρη ασυνήθιστα είναι να προσέχουν την ανταλλαγή των χρημάτων τους ειδικά όταν αυτή δεν πραγματοποιείται σε πιστοποιημένα ανταλλακτήρια. Μια συνηθισμένη απάτη είναι η αντικατάσταση των πραγματικών χαρτονομισμάτων με πλαστά κατά το μέτρημα. Το θύμα αντιλαμβάνεται πολύ αργότερα τι συνέβη. Τι σχέση έχουν όλα αυτά με το Δήμο Ξάνθης; Παρακολουθείστε!

Την 23/3/2016 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (Ε.Π.Ζ.) με πρόεδρο τον κ. Δήμαρχο ενέκρινε ομόφωνα (με επιμέρους αντιρρήσεις) την εισήγηση της Επιτροπής Καθορισμού Κοινόχρηστων Χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων και λοιπών δραστηριοτήτων. Η απόφαση αυτή ήταν εισήγηση για την έκδοση κανονιστικής απόφασης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 27/6/2016. Η απόφαση ψηφίστηκε.

Που βρίσκεται λοιπόν η ταχυδακτυλουργία; Όσοι συμμετείχαμε στη συνεδρίαση δεν αντιληφθήκαμε ότι η εισήγηση ήταν σε ένα σημείο της διαφορετική από την ψηφισμένη κανονιστική απόφαση της Ε.Π.Ζ.. Το αλλαγμένο κείμενο αποτελεί πλέον απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αρ. 155/2016. Μια εκ των υστέρων μελέτη της απόφασης αποκάλυψε ότι λείπει συγκεκριμένη παράγραφος που όριζε «απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στο πεζοδρόμιο της Βασ. Γεωργίου από τη στοά «Νούση» μέχρι τη Eurobank διότι προκαλούνται προβλήματα στη διέλευση των πεζών». Φαίνεται ότι ο «δαίμων» του πληκτρολογίου που εξαφανίζει παραγράφους έχει και συγκεκριμένα γούστα σχετικά με το που πίνει καφέ. Το τι ακριβώς έγινε ενδεχομένως θα γίνει γνωστό στα δικαστήρια μετά και την κατάθεση μήνυσης από τη μεριά της μείζονος αντιπολίτευσης. Για εμάς είναι φανερό ότι δεν έδρασε ο γνωστός «δαίμων» διότι στο ίδιο κείμενο υπάρχει αλλαγή-αλλοίωση και άλλης παραγράφου ώστε αυτή να συνάδει με την εξαφάνιση της επίμαχης πρότασης.

Για την πολιτική αντιμετώπιση του ζητήματος καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μην προσπαθήσει να μετακυλήσει σε άλλους τις ευθύνες που έχει ως πρόεδρος και να μη χρησιμοποιήσει ως εξιλαστήρια θύματα υπαλλήλους. Καλούμε επίσης τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τους συμβούλους της Δημοτικής Αρχής να εισαγάγουν τροποποιητική πρόταση ώστε να διορθωθεί η κανονιστική απόφαση στο σημείο που επισημάναμε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με σεβασμό στις αποφάσεις των οργάνων. Οι ευθύνες όσων συμμετείχαν στην εν λόγω ταχυδακτυλουργία είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν.