Μετά το ναυάγιο με τις τηλεοπτικές άδεις πανελλήνιας εμβέλειας και την κόντρα εκκλησίας Φίλη η εκλογική διαδικασία πλησιάσει ως προς την πραγματοποίηση της όλο και κοντύτερα και σίγουρα πλέον ο Τσίπρας έχασε και το στοιχείο του αιφνιδιασμού μιας και όλοι περιμένουν με την τροπή που παίρνουν τα πράγματα να οδηγηθούμε στις εκλογές αναπόφευκτα πολύ πριν τον καιρό που προγραμμάτιζε η κυβέρνηση δηλαδή καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι σύμβουλοι και στενοί συνεργάτες του Τσίπρα τον συμβούλευαν να περάσει όπως όπως ο χειμώνας και με σημαία τον “κόφτη” ο οποίος δεν θα εφαρμοζόταν  να πήγαιναν σε εκλογές.

Όμως, το Βατερλώ για τους κυβερνώντες που ακούει στο όνομα τηλεοπτικές άδειες και θρησκευτικά στα σχολεία-το έχουμε γράψει επανηλλειμένα- δεν άργησε να έρθει και μάλλον οι εκλογές μέσα στο 2016 ή πολύ νωρίς το 2017 δεν αποκλείονται.

Τα κομματικά επιτελεία στην Ξάνθη είναι έτοιμα να μπουν στον προεκλογικό αγώνα και ξεκινώντας από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου δεν αναμένονται αλλαγές πλην του Αδαμίδη λόγω ασυμβίβαστου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι μπορεί ο Ζειμπέκ να έχει την πρωτοκαθεδρία, όμως έχει “κουράσει” στελέχη στα κεντρικά και μάλλον προσανατολίζονται σε ακόμη ένα γερό “χαρτί” από την μειονότητα σε περίπτωση που ο Ζειμπέκ δέν “τραβήξει”.

Στην ΝΔ τοπικά θα ήταν κουτό να μην συμπεριληφθεί ο Αλέξανδρος Κοντός.

Όσο για τους δύο μειονοτικούς υποψηφίους Ακίφογλου Μπιρόλ και Χατζηγκενε Ιρφάν δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι.

Ο Ακίφογλου έχει καλή πρόσβαση στους επιστήμονες της μειονότητας και ο Χατζηγγκενε στους επαγγελματίες. Πιθανολογείτε ότι είναι ένα καλό δίδυμο που θα δώσει ικανοποιητικό αριθμό ψήφων της μειονότητας στο κόμμα.

Για τις υπόλοιπες δύο θέσεις η πρόταση Σαλτούρου ακούγεται καλή επειδή προέρχεται από τον κενρτοαριστερό χώρο, αλλά οι τριβές και γκρίνιες που θα δημιουργηθούν μεταξύ των τοπικών στελεχών της ΝΔ  θα είναι πολλές κάτι που ίσως δώσει άσχημη εικόνα στο κόμμα τοπικά.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κατάρτιση της λίστας με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ θα έχει μία θέση.

Αίνιγμα αποτελεί ο Μάντζτζη ο οποίος εξεδήλωσε ενδιαφέρων για μία θέση στο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ.