Ο φετινός εορτασμός της Παγκόσμιας Hμέρας Τουρισμού έχει ως θέμα την Προσβασιμότητα – Τουρισμός για όλους.

 

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναδεικνύει τον τουρισμό ως πυλώνα ανάπτυξής της μέσα από μία ολοκληρωμένη πολιτική, η οποία δεν μένει μόνο σε δράσεις προβολής αλλά κυρίαρχα προχωρά στη δημιουργία και βελτίωση υποδομών. Τα δεδομένα το οποία έχουμε δείχνουν ξεκάθαρα την αύξηση των τουριστών και επιβεβαιώνουν την εικόνα. Παρά τα γενικότερα προβλήματα οι κινήσεις που έγιναν, με στοχευμένες δράσεις προβολής σε συγκεκριμένες αγορές απέδωσαν. Η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνοντας τα επίσημα στοιχεία για το έτος 2015 που αφορούν αφίξεις και διανυκτερεύσεις σε καταλύματα ξενοδοχειακού τύπου (δεν προσμετρούνται τα ενοικιαζόμενα δωμάτια) δίνει για την περιφέρεια μας, αυξημένα μεγέθη σε σχέση με το 2014 κατά 9,8% και 6,6% αντίστοιχα.

 

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης δήλωσε για τον φετινό θεματικό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις εύκολης προσβασιμότητας τόσο για τους πολίτες της περιοχής μας αλλά και για τους επισκέπτες μας. Άτομα με προβλήματα κινητικότητας, οικογένειες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι αλλά και γενικότερα όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας θα επωφεληθούμε από τη βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας. Η κοινωνία μας τις χρειάζεται.

 

Έχουμε δρομολογήσει έργα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που βελτιώνουν την προσβασιμότητα. Χρηματοδοτούνται τόσο από ίδιους πόρους της Περιφέρειας αλλά και μέσω της ΟΧΕ ΕΓΝΑΤΙΑ με έργα ανάδειξης και βελτίωσης πολιτιστικών τουριστικών πόρων, μέσα από το πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και άλλων που έχουν τεθεί στη διάθεση φορέων. Έτσι η βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και κατά συνεπεία και των επισκεπτών μας θα γίνουν πράξη.

 

Το όραμά μας, να γίνει η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσα στην επόμενη πενταετία Τουριστικός Προορισμός Αριστείας θα επιτευχθεί και είναι σημαντικό να φροντίσουμε να είναι προσβάσιμη για όλους».