Επιτέλους η Βουλή των Ελλήνων ασχολείται με δύο σημαντικά προβλήματα της Ξάνθης και που μέχρι τώρα κανένας εκπρόσωπος των Ξανθιωτών δεν μπήκε στην διαδικασία ανάδειξής τους.

Με ερώτηση του  ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός ασχολείται με αντεθνικές συμπεριφορές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζειμπέκ Χουσείν και το ειδικό σχολείο Γεννησέας.

Με ερωτήσεις τους προς τους αρμόδιους Υπουργούς ρωτά τι μέλλει γενέσθαι με το ειδικό σχολείο της Ξάνθης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Τούς Ξανθιώτες ενδιαφέρει να λύνονται ή αναδεικνύονται τα προβλήματα τους και οι αρμόδιοι Υπουργοί να δίνουν λύσεις, αδιάφορα από ποιόν πολιτικό χώρο προέρχονται αυτές ι πρωτοβουλίες.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η. Αλήθεια ο Υπουργός κ. Φίλης ο οποίος έχει τόσους κομματικούς ανθρώπους ακόμη και κοινοβουλευτικούς στην Ξάνθη που τον ενημερώνουν και ακυρώνουν εκδρομές στο ευρωπαικό κοινοβούλιο μέσα στα Σαββατοκύριακο, δεν βρέθηκε ούτε ένας από αυτούς να του πει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στο ειδικό σχολείο Γεννησέας; Ή μήπως τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη ασχολούνται με τα πρόσωπα που ασχολούνται με τα προβλήματα και όχι με αυτά καθεαυτά τα προβλήματα;

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: «Οι προκλήσεις και η αντεθνική συμπεριφορά του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ συνεχίζονται»

 

Είναι πλέον προφανής η επιλεκτική ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση στις αντεθνικές συμπεριφορές και αποφάσεις που ακολουθούνται και λαμβάνονται από τους διαφόρους αρμοδίους υπουργούς και βουλευτές. Πρόσφατο περιστατικό, που χρήζει οπωσδήποτε αναφοράς και ουσιαστικής μομφής, είναι η παρουσία του βουλευτή της κυβέρνησης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στην προσευχή που έλαβε χώρα στην Ξάνθη για να μνημονευθούν οι σφαγείς του Ελληνισμού, οι οποίοι κυριολεκτικά άλωσαν την πόλη της Σμύρνης, που αποτελούσε έως τότε ελληνικό πνεύμονα στα παράλια της Ιωνίας.
Στα ευρύτερα πλαίσια της διατύπωσης και προβολής των εθνικών μας θέσεων κρίνουμε ουσιώδη την παροχή εξηγήσεων από τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με την απαράδεκτη τακτική που ακολουθεί ο συγκεκριμένος βουλευτής, ο οποίος χωρίς αιδώ συμμετέχει σε αντεθνικού περιεχομένου εκδηλώσεις προσβάλλοντας το εθνικό φρόνημα και τη νοημοσύνη του Έλληνα πολίτη.

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

 

Θεωρεί ο αρμόδιος υπουργός ότι είναι δέον να επιπλήξει τον συγκεκριμένο βουλευτή για τις επιλογές του;
Ποιες οι σκοπιμότητες αυτής της επίσκεψης του Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και η συμμετοχή του σε εκδήλωση που εξυμνούσε τους Τούρκους σφαγείς των Ελλήνων της Σμύρνης ;

 

Αθήνα, 19/09/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Γεώργιος Γερμενής
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΣ :  Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ:  Ξάνθη, ειδικό σχολείο Γενισέας , κυβερνητική αδιαφορία και περιφρόνηση!

 

Στο Ειδικό Σχολείο Γενισέας, του οποίου η συντριπτική τους πλειοψηφία είναι δημότες του Δήμου Ξάνθης έχει επανειλημμένα καταγγελθεί πως ενώ αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, αντιμετωπίζονται μονίμως με αδιαφορία. Η δέσμη των χρόνιων και άλυτων προβλημάτων συμπεριλαμβάνει το στεγαστικό αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε λυόμενες αίθουσες ή σε μια αποθήκη που δεν έχει παράθυρα και καμία πρόβλεψη εξαερισμού, αποθήκη που ανήκει στο Γυμνάσιο Γενισέας που συστεγάζεται το Ειδικό Σχολείο,  το δε εργαστήριο λειτουργεί σε όροφο χωρίς κατάλληλη υποδομή μεταφοράς παιδιών ΑΜΕΑ με αποτέλεσμα για έναν αριθμό παιδιών να είναι απαγορευτική η παρακολούθηση του μαθήματος. Τα προβλήματα συμπληρώνονται με το γεγονός πως παρά τις κυβερνητικές υποσχέσεις δεν αποκαταστάθηκαν οι ζημιές από τον ανεμοστρόβιλο του καλοκαιρινό, στο δε εκπαιδευτικό θερμοκήπιο και από τις τοποθετημένες βάσεις για το στέγαστρο στην είσοδο λείπει το…στέγαστρο με αποτέλεσμα να αρκούν οι φθινοπωρινές μπόρες της εποχής για τη δημιουργία…λίμνης μπροστά στην είσοδο που δυσχεραίνει την είσοδο και έξοδο των αναπηρικών αμαξιδίων, την προσέγγιση στις τουαλέτες  αλλά και την ασφαλή ψυχαγωγία των παιδιών την ώρα του διαλείμματος! Τα κραυγαλέα και τραγικά προβλήματα που προκύπτουν από την κυβερνητική αδιαφορία πολλαπλασιάζονται σύμφωνα με τις απελπισμένες καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών με το ότι το σχολείο δεν έχει καλύψει ακόμη τις απαιτούμενες θέσεις εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού με αποτέλεσμα εκπαιδευτικοί και μαθητές να εξαναγκάζονται σε περικοπές ωραρίου, σε … εκ περιτροπής μαθήματα ή και καθόλου για ένα σημαντικό αριθμό παιδιών μέχρι να καλυφθούν οι θέσεις βοηθητικού προσωπικού!

 

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Σε ένα ειδικό σχολείο ακριτικής περιοχής όπως αυτό της Γενισέας στην Ξάνθη, πόσο χρονικό διάστημα πρέπει να περιμένουν μαθητές και γονείς ώστε η Πολιτεία να πράξει την αυτονόητη υποχρέωσή της μεριμνώντας τόσο για την πρόσβαση και το αξιοπρεπές διδακτικό περιβάλλον αλλά και την στοιχειωδώς επαρκή στελέχωση του σχολείου με το αναγκαίο διδακτικό προσωπικό ;

                                                                                  Αθήνα, 23/9/2016

Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                     Ιωάννης Λαγός

                                                                       Βουλευτής Β’ Πειραιώς

                                                      ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ