Με έκπληξη ο Ξανθιώτικος λαός άκουσε και διάβασε τις δηλώσεις του γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γ. Χατζηθεοδώρου, σχετικά με το θέμα της κινητικότητας γύρω από την ΑΕΠΙ που εκδηλώθηκε από την πλευρά του Επιμελητηρίου.

Η συνάντηση των επαγγελματικών φορέων του νομού, πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕ Ξάνθης προκειμένου να ενημερωθούν για το θέμα της ΑΕΙΠΙ και να αναζητήσουν τρόπους αντίδρασης και προστασίας των δικαιομάτων τους απέναντι στην κυβέρνηση η οποία δίνει υπέρμετρη εξουσία σε μία Α.Ε.

Η κυβέρνηση ξαφνικά  με σκανδαλώδη τρόπο δίνει μεγάλη δύναμη στην ΑΕΠΙ η οποί –θεωρητικά- στηρίζει τους καλλιτέχνες και δημιουργούς.

Οι Ξανθιώτες με έκπληξη άκουσαν και διάβασαν τις δηλώσεις του κ. Χατζηθεοδώρου οι οποίες, παραβλέποντας το πρόβλημα που χειρίζεται ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ξάνθης Σ. Μωραίτης, έβαλαν κατά του ιδίου.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου έστρεψε τα πυρά του κατά του κ. Μωραίτη, όμως οι Ξανθιώτες και ποιο συγκεκριμένα οι επαγγελματίες, δεν τον άκουσαν να κάνει αναφορά για το τι θα γίνει με την ΑΕΠΙ η οποία στην κυριολεξία απομυζά επαγγελματίες και δημιουργούς.

Ο κ. Χατζηθεοδώρου αντί να ασχοληθεί με την λύση του προβλήματος, ασχολήθηκε με το πρόσωπο του προέδρου, χειριστεί του προβλήματος.

Καμία πρόταση, καμία προσπάθεια να μεταφέρει στα κεντρικά του κόμματος όπως θεωρητικά είναι η υποχρέωση του- για το πρόβλημα που πρόεκυψε ενώ βάδιζε προς την λύση του μετά και το τέλος του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους.

Έτσι θα λύσει τα προβλήματα της Ξάνθης ο κ. Χατζηθεοδώρου; Με εμπάθεια; με ύβρεις; Με την λογική όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι εχθρός μας;

Πότε επιτέλους τα στελέχη της κυβέρνησης  είτε κομματικά είναι  είτε θεσμικά, θα ασχοληθούν με τα προβλήματα της Ξάνθης;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν κάνουμε τον συνήγορο κανενός. Όμως κάποια στιγμή, οι συμμετέχοντες στην κυβέρνηση-ανεξάρτητα με ποια ιδιότητα- πρέπει να ασχοληθούν με την ουσία της επίλυσης των προβλημάτων και όχι με ποιόν τα χειρίζεται.

Αν ο κ. Χατζηθεοδώρου δεν συμφωνεί με τον χειρισμό των εκπροσώπων των επαγγελματικών ομάδων να προτείνει την δική του λύση.