Θα ήθελα να βραβευτεί ο Μ. Στυλιανίδης, ως ο μακροβιότερος δήμαρχος της Ξάνθης

 

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

 

Εξεπλάγην όταν πληροφορήθηκα, πριν πάρει διάσταση στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το ζήτημα της βράβευσης του Μ. Στυλιανίδη με πρόταση του  Θ. Ξυνίδη, επικεφαλή της Μείζονος αντιπολίτευσης.

Ανεξάρτητα αν το πρότεινε ή όχι ο Ξυνίδης, ο δήμαρχος το απέρριψε αμέσως προβάλλοντας κατ εμέ αστείες δικαιολογίες.

Γιατί ο Ξυνίδης τον πρότεινε; Γιατί αναγνωρίζει και ο ίδιος όπως και όλοι οι Ξανθιώτες ότι δίπλα στην λέξη δήμαρχος Ξάνθης, στην συνείδηση τους «φιγουράρει» το πρόσωπο του Μ. Στυλιανίδη.

Γιατί ήθελε να δείξει ότι η παράταξη του δεν έχει αγκυλώσεις.

Γιατί υπήρξαν «συνεργάτες» ,όταν ο Ξυνίδης ήταν στο ΔΣ της ΔΕΥΑΞ και είναι κοινό μυστικό – η πληροφορία είναι εκ των έσω, ότι σε πολλά «στραβοπατήματα» του προέδρου, με τις νομικές του γνώσεις, αν μη τι άλλο «έσωζε» κάποιες καταστάσεις.

Γιατί ο Μ. Στυλιανίδης είχε ένα προτέρημα. Τους άκουγε όλους, ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκε.

Γιατί σε όποιον χώρο στην Ξάνθη και αν βρεθεί κάποιος, ακόμη συζητείται το όνομα του.

Γιατί στο κάτω της γραφής ήταν ο μακροβιότερος δήμαρχος της Ξάνθης.

Για να είναι κάποιος τρείς θητείες δήμαρχος, σίγουρα  έβγαινε με τις ψήφους των δημοτών.

Τώρα γιατί ο δήμαρχος δεν συμφώνησε με την βράβευση του;

Προσπάθησα να βρω λόγους οι οποίοι θα «έστεκαν» τουλάχιστον στην δική μου λογική. Ομολογώ ότι δεν βρήκα και πιθανολογώντας, πιστεύω ότι δεν συμφώνησε γιατί…

Ανέλαβε την διοίκηση της παράταξης και με την στήριξη του Μ. Στυλιανίδη και αυτό το λέω γιατί ποτέ δεν πείρε ανοιχτά  θέση υπέρ του Μπένη, του Τσέπελη ή του Δημαρχόπουλου ακόμη και σε OFF THE REKORD συζητήσεις μας.

Γιατί προφανώς, αφελώς, ο κ. Δημαρχόπουλος, πιστεύει ότι διοικεί μία δική του παράταξη. Είναι αστείο ακόμη και να το σκέπτεται γιατί οι παλιοί σύμβουλοι, «προίκα», του Στυλιανίδη, είναι αποστασιοποιημένοι και οι νέοι σύμβουλοι της παράταξης του δεν συμφωνούν μαζί του. Αντιδράσεις καταγράφονται ακόμη και δημόσια.

Ίσως γιατί, εκτός από τα έργα που τώρα εγκαινιάζει και τα ξεκίνησε και ωρίμασε ο Στυλιανίδης, του άφησε και μία σοβαρότατη «προίκα» πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ «ζωντανά» στο ταμείο του δήμου.

Ίσως γιατί και πιστεύω ότι αυτό είναι. Το πρότεινε ο Θ. Ξυνίδης και από εγωισμό δεν θέλησε να παραδεχτεί ότι κάνει αυτό που του λέει η αντιπολίτευση η οποία ομολογουμένως του ασκεί σκληρή κρητική.

Αυτό κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα έπρεπε να τον βάλλει στην διαδικασία να σκεφτεί γιατί σύσσωμη η αντιπολίτευση του ασκεί τόσο σκληρή κρητική για τα έργα του αλλά και η πλειονότητα των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Ίσως γιατί, ακούει και αυτός όπως όλοι μας, ότι ακόμη και σήμερα,  στους χώρους συνάθροισης, ότι οι Ξανθιώτες, ίσως από συνήθεια, ίσως γιατί θέλουν να τονίσουν την διαφορά μεταξύ των δύο (;) αναφέρουν συχνά πυκνά το όνομα του πρώην δημάρχου ή όταν λένε δήμαρχος, εννοούν τον Στυλιανίδη και αυτό μάλλον «πονάει».

Τέλος, όσες φορές συνομίλησα, λόγω δουλειάς, με τον Μ. Στυλιανίδη κατέγραψα το γεγονός ότι είχε την πολιτική στο αίμα του, είχε την ικανότητα να κρατά ισορροπίες, η παράταξη του τον εκτιμούσε (;),  δεν τους «έπαιρνε» (;) και όποιον ήθελε να εκτεθεί, τον άφηνε να εκτεθεί με τις ανάλογες κινήσεις του ή με την γαλήνια απραξία του.

Προσωπικά, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν από τους προτεινόμενους, είμαι βέβαιος πώς το θέμα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης θα ξεκαθαρίσει και ίσως ακούσουμε όλοι την επίσημη θέση της άρνησης του Δημάρχου να βραβεύσει τον Μ. Στυλιανίδη σαν τον μακροβιότερο δήμαρχο της πόλης, θα ήθελα να βραβευθεί ο δήμαρχος των Ξανθιωτών.