Τα αδέσποτα, τα δεσποζόμενα, η καθαριότητα στο περιαστικό και η ανακύκλωση των ηλεκτρικών ειδών μερικά από θα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μας

Απάντησε ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας και υπεύθυνος για τα αδέσποτα σκυλιά σε ερωτήματα και «παρεμβολές» των ακροατών μας.

Ποιο συγκεκριμένα ακροατής της εκπομπής με τον Α. Παυλικιάνο, έθεσε εκ νέου το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά τα οποία στην δυτική πλευρά της πόλης έχουν σχηματίσει  αγέλες και ρημάζουν στην κυριολεξία τα κοτέτσια του κοσμάκη.

Επίσης ο κ. Μπόζ Ραμαδάν απάντησε σε θέμα που έθεσε άλλος ακροατής της εκπομπής ο οποίος ζήτησε να μάθει τι προτίθεται να κάνει ο δήμος Ξάνθης στις περιπτώσεις που τα δεσποζόμενα σκυλιά στην καθημερινή τους βόλτα με τους νοικοκύρηδες λερώνουν τα πεζοδρόμια και το πράσινο.

Επίσης ο Αντιδήμαρχος κλήθηκε να απαντήσει σε θέματα καθαριότητας περιοχών εκτός Ξάνθης όπως στο περιαστικό δάσος και στην περιοχή πίσω από την ΣΕΚΕ.

Τέλος κλήθηκε να δεσμευθεί αν θα βοηθήσει στις έρευνες για την απώλεια σκύλου από τα Κιμμέρια, συνοδού ΑΜΕΑ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο ο κ. Μπόζ, με δεδομένο ότι είναι και η εκλογική του περιφέρεια, δεσμεύθηκε στον «αέρα»  ότι θα συνδράμει και θα ενεργοποιήσει για αυτόν τον σκοπό τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας του, στην ανεύρεση του σκύλου συνοδού του άτυχου συμπολίτη μας από τα Κιμμέρια και τόνισε την ανάγκη «τσιπαρίσματος» των σκύλων συντροφιάς, όπου η ανεύρεση και αναγνώριση είναι πολύ ποιο εύκολη.

Για το θέμα των αδέσποτων, έκανε αναφορά στην  νομοθεσία που προβλέπει ότι τα αδέσποτα,  μετά από την στείρωση τους,  να αφήνονται στον τόπο που περισυλλέγησαν, σηκώνοντας στην ουσία τους ώμους του, μη δυνάμενος να κάνει κάτι πέρα από αυτό.

Όταν του είπαμε ότι μέσα στις αγέλες που έχουν δημιουργηθεί στην δυτική περιοχή της πόλης, υπάρχουν αδέσποτα τα οποία μπαίνουν στα κοτέτσια και πνίγουν κότες ή μπαίνουν σε στάνες και πνίγουν αρνιά, ανέφερε ότι θα δώσει εντολή να συλληφθούν τα επικίνδυνα σκυλιά, καθώς επίσης τις θηλυκές, όπου συνήθως είναι η αιτία του κακού, όταν είναι σε περίοδο ζευγαρώματος.  Θα τις στειρώσει για να διαλυθεί η αγέλη.

Για το θέμα των οικόσιτων σκύλων που βρωμίζουν με τις ακαθαρσίες τους τα πεζοδρόμια και το πράσινο της πόλης, ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τους συνδημότες μας να καταγγείλουν το γεγονός στην αστυνομία η οποία επιλαμβάνεται αυτών των υποθέσεων και συνεχίζοντας έκανε αναφορά στον κανονισμό που προβλέπει ο κάθε νοικοκύρης που βγάζει βόλτα το ζώο συντροφιάς, θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με τα απαραίτητα υλικά με τα οποία θα καθαρίζει τις ακαθαρσίες του ζώου.

Τέλος, μιλώντας για τα βαριά σκουπίδια όπως στρώματα, κάλεσε τους Ξανθιώτες να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητος για να ενημερώνονται πότε θα περνά από την περιοχή τους ανοιχτό φορτηγό για να τα φορτώνουν.

Όσο για τα ηλεκτρονικά υλικά που είναι προς ανακύκλωση, ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι στις εγκαταστάσεις της υπηρεσίας καθαριότητος υπάρχει ειδικός κάδος για αυτόν τον σκοπό που μπορεί ο κάθε δημότης να πετάξει την παλιά του τηλεόραση, υπολογιστές κ.α.