Επιτέλους η ιεραρχία της εκκλησίας αντέδρασε στην σπουδή του Φίλη, που παριστάνει τον Υπουργό Παιδείας, όπου αντί για θρησκευτικά, προτείνει θρησκειολογία.

Φαίνετε πώς το ποτήρι ξεχείλισε και ο αρχιεπίσκοπος δεν άντεξε.

Χαρακτήρισε την πρωτοβουλία Φίλη, ο οποίος νομίζει ότι με αυτού του είδους τις παρεμβάσεις θα μείνει η αριστερίστικη, μηδενιστική του φιλοσοφία στην αριστερή ιστορία.

«Απαράδεκτους και επικίνδυνους» χαρακτήρισε τους ακροβατισμούς του Φίλη στις ψυχές και τα πιστεύω των χριστιανών.

Από την μία η εκκλησία θεωρεί επικίνδυνα και απαράδεκτα όλα αυτά, ενώ ο κ. Φίλης ζώντας όντος στην κοσμάρα του, μίλησε για ακατανόητη αντιδικία και κινδυνολογία-καλά που δεν χαρακτήρισε φασίστα τον Αρχιεπίσκοπο- συμπληρώνοντας στο τέλος ότι υπάρχουν διακριτοί ρόλοι ανάμεσα στο κράτος και στην εξουσία για να πει εμμέσως πλην σαφώς ότι η «εξουσία είμαι εγώ».

Κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει την επικίνδυνη απάθεια των πολιτών, στις περίεργες πολιτικές που εφαρμόζονται πάνω στην πλάτη του και αυτό είναι ξεκάθαρο. Δεν εμπνέει κανέναν πολίτη το πολιτικό σύστημα και φυσικά κανένας δεν θα αντιδράσει και δεν θα ματώσει για αυτό. Οι ανοχές που δείχνει ο Ελληνικός λαός και η αδιαφορία, είναι παροιμιώδης και εξηγήσιμη κατά έναν τρόπο.

Όμως, άλλο να έχεις ένα πολιτικό σύστημα που  σιγά σιγά οδηγεί την Χώρα σε ολοκληρωτισμό και άλλο να βάλλεις ευθέως στις ψυχές και τα πιστεύω των Ελλήνων πολιτών.

Το θέμα των θρησκευτικών έναντι της θρησκειολογίας, συζητείται μεταξύ των πολιτών τον τελευταίο καιρό πολύ περισσότερο από τις περικοπές και τα άδικα φορολογικά μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Δεν πρέπει κανένας να λησμονεί ότι η εκκλησία έμαθε γράμματα σε γενιές και γενιές επί 400 χρόνια στα «κρυφά σχολειά» και αυτό είναι ριζωμένο βαθιά στην ψυχή των Ελλήνων από γενιά σε γενιά.

Μήπως αυτό σταθεί η αιτία να σηκωθεί ο Ελληνικός Λαός από τους καναπέδες;