ΜΕ ΠΡΟΧΕΙΡΟΔΟΥΛΕΙΕΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ;

 

Μετά από νέα επικοινωνία με την συνδημότισσα μας από την Εκτενεπόλ, σχετικά με τα κουτιά των στύλων φωτισμού και τα ανοιχτά καπάκια με τα καλώδια που περνά το ηλεκτρικό ρεύμα, έγινε αναφορά από την ίδια την συνδημότισσα μας,  απέναντι από το κλειστό του Μπαλντατζή και το Λύκειο, ανέφερε ότι φαίνεται ότι ο δήμος και ποιο συγκεκριμένα οι Τεχνικές Υπηρεσίες πέρασαν γύρω από το σχολείο και τον χώρο άθλησης,  έκλεισαν τα καπάκια, αλλά πολύ πρόχειρα οπότε και με το πρώτο άγγιγμα από τους διερχόμενους μαθητές μπορεί να ανοίξουν και να γίνουν επικίνδυνα για την ασφάλεια τους.

Όπως ανέφερε η συνδημότισσα μας, πέρασε και είδε κάποια κουτιά κλεισμένα αλλά πρόχειρα πιασμένα με λάστιχα.  Λείπουν βίδες, σε μία κολώνα μάλιστα, στην ίδια περιοχή υπάρχει ένα άνοιγμα στον τσιμεντένιο στύλο όπου μπορεί άνετα να μπει ένα παιδικό χέρι με άμεσο κίνδυνο ηλεκτροπληξίας, καταλήγοντας ότι με προχειροδουλειές αντιμετωπίζει το ζήτημα της ασφάλειας των μαθητών η δημοτική αρχή.

Για αυτό και ο εκνευρισμός του Αντιδημάρχου Ηλιάδη όταν χθες επικοινωνήσαμε μαζί του για να του θέσουμε το ζήτημα.

Προφανώς γνώριζε ότι έγινε προχειροδουλειά.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η: Σκοπός αυτών των δημοσιευμάτων δεν είναι απλά να ασκηθεί κρητική που είναι μέσα στα πλαίσια λειτουργίας της xanthitimes.gr, αλλά, να προσπαθήσει λίγο περισσότερο η δημοτική αρχή σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια των παιδιών γύρω από την περιοχή όπου συγκεντρώνονται.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η: Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ. Ηλιάδης Θωμάς δουλεύει και παλεύει για το καλύτερο και ανάλογα με τα μέσα που διαθέτει προσπαθεί να κάνει την δουλειά του. Όμως σε ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας των παιδιών καλό θα ήταν να έκανε κάτι παραπάνω. Όλοι γνωρίζουν τις δυσχέρειες στην προμήθεια υλικών και θα πρέπει ίσως η δημοτική αρχή να του έδινε περισσότερα χρήματα για αυτές τις δουλειές παρά να διαθέτει κονδύλια για άλλες εκδηλώσεις αμφιβόλου κοινωνικής ανταποδοτικότητας.