ΝΟΜΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ;

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Ερώτημα ακροατή στην εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον super με τον Αλέξανδρο Παυλικιάνο, μας έβαλε στην διαδικασία να ερευνήσουμε το γεγονός της διέλευσης των φορτηγών αυτοκινήτων, παρ όλο που ο νόμος της απαγόρευσης έχει ψηφιστεί από το καλοκαίρι, από τους παράπλευρους δρόμους της Εγνατίας οδού.

Ποιο συγκεκριμένα το ερώτημα του ακροατή αφορούσε την διέλευση πολλών Τουρκικών φορτηγών από τον δρόμο Κομοτηνής Λάγους Ξάνθης, παρ όλη την απαγόρευση που ορίζει η σχετική νομοθεσία του Ελληνικού κράτους.

 

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 

Στο ερώτημα απάντησε ο Αστυνομικός Διευθυντής Ξάνθης κ. Γκίκας Ευάγγελος ο οποίος ανέφερε ότι εκτός από τις διευκρινιστικές οδηγίες από την Διεύθυνσης της Τροχαίας του Αρχηγείου της Αστυνομίας που οσονούπω θα έρθει, υπάρχει ένα σημαντικό θέμα σχετικά με την σήμανση στις εξόδους από την Εγνατία οδό.

Όπως διευκρίνισε, δεν ενδείκνυται η τροχαία  να επιβάλλει πρόστιμο σε έναν οδηγό νταλίκας, που προέρχεται από άλλη χώρα, όταν επάνω στην Εγνατία λίγο πριν την έξοδο από αυτήν, όσο και στην έξοδο, δεν τον ενημερώνεις με την σχετική σήμανση.

Άρα, όπως σημείωσε, η Τροχαία Ξάνθης, όπως και οι άλλες Πανελλήνια, θα εφαρμόσουν τον νόμο μόλις αυτός υλοποιηθεί και στην πράξη. «Βέβαια, πρέπει να σημειώσουμε, είπε, ότι οι οδηγοί που εισέρχονται στην Εγνατία οδό προερχόμενοι από ξένες χώρες ενημερώνονται στα σύνορα σχετικά με την κίνηση τους στους Ελληνικούς δρόμους».

 

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Ρωτήσαμε τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κ. Ζαγναφέρη για ποιόν λόγο δεν μπαίνουν οι ταμπέλες από τις Τ.Υ. της Νομαρχίας και η απάντηση του ήταν άμεση. «Δεν παραλάβαμε το έργο άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να τοποθετήσουμε πινακίδες σήμανσης σε δρόμους που δεν ανήκουν στην Αντιπεριφέρεια» για να συμπληρώσει ότι θα έχει αύριο το πρωί που θα φιλοξενηθεί στην ραδιοφωνική μας εκπομπή «ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ» στον super fm περισσότερες λεπτομέρειες.

 

ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε.

 

Επικοινωνήσαμε με την Εγνατία Α.Ε. που εδρεύει στην Κομοτηνή. Υπάλληλος της εν λόγω εταιρείας μας είπε ότι όλοι οι υπάλληλοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενόψει της πώλησης της Εταιρείας «αντί πινακίου φακής» και ότι ο Διευθυντής θα επιστρέψει μετά από δύο μέρες όπου και θα μπορέσει να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Η ΟΥΣΙΑ

 

Ψηφίστηκε ένας νόμος μέσα στο καλοκαίρι και δεν εφαρμόζεται με ότι κινδύνους για τους πολίτες κρύβονται με την κίνηση των φορτηγών οχημάτων από παράδρομους και μέσα από κατοικημένες περιοχές.

Οι λόγοι μη εφαρμογής του νόμου είναι γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιος θα…βάλλει τις ταμπέλες που θα ειδοποιούν τους φορτηγατζήδες ότι τους περιμένει πρόστιμο, κατάσχεση της νταλίκας μέχρι να πληρωθεί το πρόστιμο, αν βγούνε από την Εγνατία οδό.

Δυστυχώς για τους πολίτες, νόμους έχουμε, αλλά ποιος…θα τους εφαρμόσει;