Πρόθεση της Δημοτικής Επιχείρησης Δημωφέλεια είναι η λειτουργία των Λασπόλουτρων για τη φετινή χρονιά, να συνεχισθεί όσο γίνεται περισσότερο χρόνο.

Αυτή η επιδίωξη είναι ξεκάθαρη όπως την ακούμε από τον αντιδήμαρχο Ανέστη Τσουρουκίδη, που μιλώντας στην εφημερίδα μας δήλωσε ότι φέτος τα Λασπόλουτρα πήγαν και πηγαίνουν πολύ καλά. Έτσι θα επιδιωχθεί να λειτουργήσουν όσο γίνεται περισσότερο. Σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη τα Λασπόλουτρα λειτουργούνε συνήθως μέχρι το τέλος Οκτώβρη, αλλά πέρσι λειτούργησαν μέχρι τις 20 Νοεμβρίου. Κατά τον κ. Τσουρουκίδη φέτος οι επισκέπτες ήταν από παντού. Ο ίδιος σημειώνει ότι ήρθαν άνθρωποι για λουτρά απ όλη την Ευρώπη. Παρατήρησε επίσης πολλούς νέους ανθρώπους που ήρθαν πρώτη φορά στα Λασπόλουτρα, αλλά όπως δήλωσαν θα επανέλθουν.

Κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου υπήρξε λάθος στο χαμάμ που διορθώθηκε, έτσι κι αυτό τώρα λειτουργεί κι αυτό κανονικά. Παράλληλα με τη λειτουργία των λασπόλουτρων η Δημωφέλεια δίνει προτεραιότητα στην ωρίμανση πρότασης έργων στα Λασπόλουτρα, μία πρόταση που θα είναι έτοιμη να κατατεθεί στην Περιφέρεια για να εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ. Είναι μία πρόταση που η Δημοτική Επιχείρηση άρχισε να επεξεργάζεται από το 2013. Τώρα όμως ο φάκελος είναι πλήρης. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η κατασκευή 10 οικίσκων τουριστικής χρήσης, ξύλινα μικρά κτήρια, που θα συμπληρώσουν τις σημερινές υποδομές. Η πρόταση έχει προϋπολογισμό 2 εκατομμύρια ευρώ, προβλέπονται δε εργασίες που θα διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια. Το δύσκολο κομμάτι για την προετοιμασία της πρότασης, αφορά τη νομιμοποίηση, την έκδοση οικοδομικής άδειας των υφιστάμενων. Επ΄ αυτού του λόγου έχει κατατεθεί φάκελος στην Πολεοδομία. Πρόκειται για κτήρια που ήδη κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του «80, αλλά προέκυψε ότι δεν είχανε οικοδομική άδεια. Σ΄ αυτά τα κτήρια η πρόταση προβλέπει ανακατασκευή με αλλαγή χρήσης και ενδεχόμενες προσθήκες.