Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης σε συνέντευξή του μίλησε για την προσωπική του ζωή.

Όταν είσαι ερωτευμένος είσαι πιο δημιουργικός;

Όχι, δεν θα συνδέσω τον έρωτα στη ζωή μου με την καλλιτεχνική μου υπόσταση, με ενδιαφέρει όχι απλά να είμαι ερωτευμένος, αλλά και να περνάω καλά.

Να είμαι ερωτευμένος ευτυχισμένος και όχι ερωτευμένος, ταλαιπωρημένος. Ο έρωτας με έχει ταλαιπωρήσει αρκετές φορές. Μερικές φορές, βέβαια, δεν σε ταλαιπωρεί ο έρωτας, αλλά ο εαυτός σου, που κάποιες φορές είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου.

Έχω ερωτευτεί πολλές φορές, δεν έχω αγαπήσει όμως πολλές φορές. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι μόνος μου, έχω μια σχέση, είμαι πάρα πολύ καλά και θέλω να πιστεύω ότι αν τα πράγματα έχουν μια καλή εξέλιξη, μπορεί να φτάσουμε και… κάπου.

Στον γάμο;

Θα το δούμε αυτό, δεν μου αρέσει η λέξη «γάμος», οι ταμπέλες. Αυτή τη στιγμή συζώ και είμαι καλά, τι πάει να πει γάμος; Ο γάμος είναι για τα χαρτιά, για τον κόσμο, για τους άλλους. Το θέμα είναι να περνάς καλά.

Θα μπορούσες να κάνεις παιδί εκτός γάμου;

Θα μπορούσα, θα έκανα ένα σύμφωνο συμβίωσης, δεν είναι ο γάμος που κάνεις μια σχέση επίσημη ή σοβαρή.

Όταν φτάσεις στο σημείο να κάνεις άλλο παιδί, ναι, τότε θα παντρευτείς. Έχω συνδέσει το παιδί με το γάμο, γιατί αλλιώς ο γάμος δεν έχει υπόσταση για δύο ανθρώπους οι οποίοι είναι ευτυχισμένοι.

ΠΗΓΗ: Λοιπόν