Ανάβουν τις μηχανές προβολών τους οι μηχανές του 39ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και του 22ου Διεθνές, τη Δευτέρα  19 Σεπτεμβρίου 2016, στις 19:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου της Δράμας όπου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Φεστιβάλ Ανέστης Τερζής και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Αντώνης Παπαδόπουλος υπογράμμισαν την αξία της διοργάνωσης, την πεποίθηση τους για τη στήριξη του Φεστιβάλ, ενώ παράλληλα απεύθυναν κάλεσμα στους πολίτες να γεμίσουν τις αίθουσες προβολών και να επισκεφθούν όλους τους χώρους και τις δράσεις του Φεστιβάλ.

 

dsc_1023

 

Χριστόδουλος Μαμσάκος : «Καλωσορίζουμε στη Δράμα τη γιορτή του πολιτισμού…»

 

«Για 39η  χρονιά υποδεχόμαστε στη φιλόξενη Δράμα, τη μεγάλη γιορτή του Κινηματογράφου. Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ανοίγει τις πόρτες του στον κόσμο της 7ης Τέχνης. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, παραγωγοί, συντελεστές και λάτρεις του κινηματογράφου δίνουν στη Δράμα το ραντεβού τους, μπροστά στη μεγάλη οθόνη». Με τις λέξεις αυτές ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος ξεκίνησε την τοποθέτηση του και συνέχισε λέγοντας ότι «Ο κινηματογράφος είναι ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της Δράμας, αφού εδώ θεμελιώθηκε και αναδείχθηκε το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους.»

Ο Δήμαρχος Δράμας αναφέρθηκε στην πόλη της Δράμας, αλλά και στις προετοιμασίες της διοργάνωσης σημειώνοντας «Μια φιλόξενη πόλη,  που φωτίζει και φωτίζεται από την λάμψη της έβδομης τέχνης μοιράζεται την αγάπη της για τον πολιτισμό, αγκαλιάζει τον κινηματογράφο και υποδέχεται καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Με πολύμηνη προετοιμασία και με βλέμμα στο μέλλον διατηρούμε άσβεστη τη φλόγα του κινηματογράφου εξακολουθώντας να παραμένει το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους ποιοτικό σε πανελλαδικό και σε διεθνές επίπεδο. Με πολυάριθμες προβολές ταινιών, με διάφορα εργαστήρια και με διάφορες δράσεις συνδυάζουμε την ενημέρωση και την ψυχαγωγία»

dsc_1119

Ο κ. Μαμσάκος έδωσε τα συγχαρητήρια του σε όλους όσους εργάστηκαν και συνέδραμαν για τη φετινή διοργάνωση λέγοντας ότι  «Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στο Διοικητικό Συμβούλιο, στον καλλιτεχνικό διευθυντή στους υπαλλήλους του Φεστιβάλ και φυσικά σε  όλους του καλλιτέχνες που κατέθεσαν τα έργα τους για τα απολαύσουμε το προσεχές διάστημα.

Καλωσορίζουμε στη Δράμα τη γιορτή του πολιτισμού, τον κόσμο της Έβδομης Τέχνης το 39ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτό το θεσμό να γευτούν και φέτος τη μαγεία του κινηματογράφου  που την προσφέρει απλόχερα το Φεστιβάλ μας, το Φεστιβάλ της Δράμας».

 

dsc_1392

 

 

Ανέστης Τερζής «Οικονομικές δυσκολίες αλλά και βεβαιότητα για τη διοργάνωση»

Στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η διοργάνωση αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Φεστιβάλ Ανέστης Τερζής, υπογραμμίζοντας παράλληλα όμως την βεβαιότητα του ότι το Φεστιβάλ θα συνεχίσει την πορεία του.  Μεταξύ άλλων ο κ. Τερζής υπογράμμισε «Δεν θέλω να σας κρύψω ότι δεν έχουμε τις πιο εύκολες χρονιές ως προς τη διαχείριση και αναφέρομαι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτό παίζει και ένα σπουδαίο ρόλο να ξεπερνάμε προβλήματα. Είναι ίσως ιστορική η στιγμή που ο Δήμος μπαίνει δυναμικά και οικονομικά , διότι με την πάροδο του χρόνου η  οικονομική στήριξη  του Φεστιβάλ από αρμόδιους φορείς αρχίζει και γίνεται όλο και πιο πενιχρή με αποτέλεσμα φέτος να έχουμε την κορύφωση της οικονομικής συμμετοχής του Δήμου στο θεσμό.

Αυτό δηλώνει και τη θέληση που υπάρχει από πλευράς Δημοτικής Αρχής ώστε ο θεσμός αυτός  να στηριχτεί με οποιοδήποτε κόστος και να φτάσει εκεί που πρέπει, να κάνει τα βήματα που χρειάζεται μπροστά ούτως ώστε να εξασφαλίζουμε κάθε χρόνο την τέλεση του και να το κάνουμε κάθε χρόνο και καλύτερο.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Τερζής στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και σημείωσε πως « Είμαστε επομένως ευτυχείς που καταφέραμε για μία ακόμη φορά να φτάσουμε στην έναρξη του θεσμού και βέβαια να κάνω και μία αναφορά στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις που και αυτό είναι θέση της Δημοτικής Αρχής να βγούνε πιο κοντά στην κοινωνία να πλησιάσουν πιο πολύ τους Δραμινούς να φύγουν από τα μέρη που επιλεκτικά υπήρχαν μέχρι σήμερα και δεν υπήρχε η προσβασιμότητα που έπρεπε. Βγήκαμε στην πλατεία της Δράμας να φωνάξουμε και να πούμε στους Δραμινούς, που είναι μέτοχοι στις εκδηλώσεις μας μαζικά, ότι ο θεσμός και φέτος θα τελεστεί. Να ζητήσουμε τη βοήθεια τους, η οποία έγκειται στο να γεμίσουν τις αίθουσες γιατί έτσι δίνουμε και ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους τολμούν και επιβουλεύονται κατά καιρούς αυτό το θεσμό».

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού έκλεισε την τοποθέτηση του υπογραμμίζοντας πως «Αυτός θεσμός είναι Δραμινός όσον αφορά τον τόπο τέλεσης και παγκόσμιος όσον αφορά την ακτινοβολία και την αίγλη του. Αυτό πρέπει να το κατανοήσουν όλοι, ότι είναι ένα Δραμινό δικαίωμα και ότι υπάρχει η βούληση της Δημοτικής Αρχής να στηριχθεί».

 dsc_1538

Αντώνης Παπαδόπουλος «Είμαστε σε ένα σημείο καμπής- Ο Δήμος Δράμας είναι το άπαν του Φεστιβάλ»

 

 

Την άποψη ότι βρισκόμαστε σε ένα σταυροδρόμι τόσο θεσμικό όσο και κινηματογραφικό εξέφρασε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Αντώνης Παπαδόπουλος σημειώνοντας πως «Είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε και αυτό το φεστιβάλ. Είμαστε πράγματι σε ένα σημείο καμπής. Σε ένα σημείο καμπής για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, για την Ελληνική παραγωγή μικρού μήκους και για το ίδιο το φεστιβάλ. Η Ελληνική παραγωγή είναι φέτος σε πολύ υψηλό βαθμό. Αυτό που διαπιστώσαμε την έκρηξη αριθμού και ποιότητας έρχεται να το πιστοποιήσει τώρα και να το επιβεβαιώσουν αυτή τη διαπίστωση και άλλα γεγονότα. Από κινηματογραφική άποψη είμαστε στο πιο ώριμο σημείο ως Φεστιβάλ. Από άποψη θεσμική είμαστε σε ένα σταυροδρόμι. Οι μεγάλες αλλαγές, μετατοπίσεις και ανακατατάξεις που έχουν συμβεί στην Ελληνική Κοινωνία μας θέτουν ένα μεγάλο ερώτημα για το μέλλον του Φεστιβάλ. Το μέλλον δεν είναι καθόλου αβέβαιο είναι σίγουρο. Πρέπει όμως να διαπιστώσουμε μαζί με τον εταίρο του Δήμου, που είναι το υπουργείο Πολιτισμού την πρόθεση του, να συνεχίσει να μετέχει ενεργά.  Γιατί το φεστιβάλ το έχει ανάγκη και είναι και δικό του παιδί το Φεστιβάλ».

 

Ο κ. Παπαδόπουλος απεύθυνε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις υπογραμμίζοντας πως «Ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής σας διαβεβαιώνω ότι ερχόμενοι στις αίθουσες και στους άλλους χώρους  του Φεστιβάλ θα έχετε να παρακολουθήσετε υψηλού επιπέδου πολιτιστικά δρώμενα. Καλούμε το κοινό και φέτος να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ, να το αγκαλιάσει όπως πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω ως εκπρόσωπος της κινηματογραφικής κοινότητας η οποία πρέπει να αισθάνεται τυχερή που το Φεστιβάλ εδρεύει στην Δράμα. Να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ και τη Δημοτική Αρχή που χωρίς την υποστήριξη τους δεν θα γινόταν Φεστιβάλ. Εδώ και χρόνια λέω πως ο Δήμος είναι ο αιμοδότης. Φέτος είναι το άπαν του Φεστιβάλ.»

Δελτίο Τύπου – Προφεστιβαλικές Εκδηλώσεις 2016

 

 

Δράμα 17 Σεπτεμβρίου 2016

 

 

Η φλόγα της αγάπης των εθελοντών  αιμοδοτών έδωσε συνέχεια στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις

 

Με σύνθημα «Κάθε δημότης αιμοδότης», ο  Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Δράμας,  η  Π.Ο.Σ.Ε.Α., το τμήμα Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το τμήμα Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας, συνδιοργάνωσαν  τη 14η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, το απόγευμα της Παρασκευής 16 Σεπτεμβρίου 2016. Ο τερματισμός της λαμπαδηδρομίας έγινε  στην Πλατεία Ελευθερίας. Εκεί πραγματοποιήθηκε η τελετή άφιξης της φλόγας, με πολιτιστικό πρόγραμμα από τα χορευτικά τμήματα συλλόγων της περιοχής μας.

 

Χ. Μαμσάκος «Ας γίνουμε όλοι άπο ένας κρίκος στη σπουδαία αλυσίδα της εθελοντικής αιμοδοσίας»

 

Ως ιερή, χαρακτήρισε τη Φλόγα της Αγάπης ο Δήμαρχος Χριστόδουλος Μαμσάκος, την οποία υποδέχθηκε η πόλη της Δράμας. Ο κ. Μαμσάκος καλωσορίζοντας τη Φλόγα τόνισε πως « Η φλόγα μας θυμίζει τη σπουδαιότητα της αγνής και ανιδιοτελής προσφοράς στο συνάνθρωπο. Μία φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές όλων μας, με το πνεύμα και τη φιλοσοφία που τη διέπει».

Ο Δήμαρχος Δράμας κλείνοντας κάλεσε μάλιστα όλους του πολίτες να «γίνουν ένας κρίκος στη σπουδαία αλυσίδα, της εθελοντικής αιμοδοσίας».

 

 

 

Α. Πατακάκης : «Είναι σημαντικό να δίνεις ελπίδα…»

 

«Είναι μία ξεχωριστή μέρα για τον τόπο μας» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης και συνέχισε «Παράλληλα είναι και ένα μήνυμα αισιοδοξίας, αλληλεγγύης και αγάπης. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις χαρά και ελπίδα στο συνάνθρωπο ο οποίος δοκιμάζεται». Τέλος ο κ. Πατακάκης έδωσε τα συγχαρητήρια του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στους διοργανωτές.

 

 

 

Α. Τερζής : «Δε θα μπορούσε από αυτήν την εκδήλωση να λείπει η παρουσία του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους»

 

Την  αναγκαιότητα της παρουσίας του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους στην Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας Ανέστης Τερζής. Επίσης ο κ. Τερζής παρατήρησε πως «Υποδεχόμαστε τη φλόγα της αγάπης, τη φλόγα της ελπίδας. Μίας ελπίδας που γίνετε ακόμη μεγαλύτερη, όταν απέναντι μας έχουμε όλα αυτά τα παιδιά και όλη αυτή τη νεολαία που μυείται σε αυτό το υπέροχο και μεγάλο γεγονός της αιμοδοσίας. Χαρά μας επίσης να είναι εδώ και ο πολιτισμός και να δηλώνει παρών»

 

22 Σεπτεμβρίου 2016 η διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας στη Δράμα

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Τμήματος Δράμας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Μηνάς Σκάρλιος κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του τόνισε «Είναι μεγάλη χαρά και τιμή για όλους εμάς του εθελοντές αστυνομικούς, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών να συμμετέχουμε στη διοργάνωση μίας τόσο σημαντικής και ωφέλιμης για την κοινωνία εκδήλωσης όπως αυτή της 14ης  Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών». Ο κ. Σκάρλιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη σημασία της αιμοδοσίας,  τονίζοντας πως «μία μόνο φιάλη αίμα μπορεί να σώσει ακόμη και τρεις ανθρώπινες ζωές».

Ο Διοικητής  του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Νικός Λιατσής ο οποίος και άναψε τη φλόγα της Αγάπης στο βωμό που είχε στηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, τόνισε πως «Εύχομαι αυτή η φλόγα να δυναμώσει, να ζεστάνει νου και ψυχή φέρνοντας κοντά στην αιμοδοσία όλο και περισσότερους αιμοδότες». Παράλληλα ο κ. Λιατσής ανακοίνωσε πως στις 22 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται εθελοντική αιμοδοσία από το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας.

Στη συνέχεια η Πλατεία Ελευθερίας της πόλης γέμισε με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από πολιτιστικούς συλλόγους, ενώ έκλεισε με έντεχνη μουσική με τους Μάριο Σαμδάνη και τον Θανάση Ζεμαδάνη.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε προβολή βραβευμένων ταινιών της περσινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ στη Στοά Βασιλειάδη με τη συνεργασία του Φάμπρικα Espresso & Cocktail Bar.

 

Η συνέχεια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων …

 

Σάββατο 17/09

 

“Φιλαρμονικές στην πόλη”

 

 

Κυριακή 18/09

 

“Το Φεστιβάλ Δράμας ταξιδεύει…… στη Δράμα”

 

Προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από το Φεστιβάλ Δράμας 2015 – Β’ μέρος.

Σε συνεργασία με το Φάμπριcα – Espresso & Cocktail Bar.

 

Φάμπριcα – Espresso & Cocktail Bar, Στοά Βασιλειάδη, ώρα 18:00

 

 

«Το Φεστιβάλ  ταινιών μικρού μήκους 2015 επιστρέφει…»

 

με προβολή  των βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους 2015, στην Αίθουσα Θεάτρου και Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου «Αιμίλιος Θ.Καλαϊτζίδης», στην Καλλίφυτο Δράμας.

Θα ακολουθήσει στον προαύλιο χώρο εκδήλωση με το μουσικό συγκρότημα  Σαφράν (Safran) με ανατολίτικους – μικρασιάτικους ρυθμούς και εναλλακτικό – έντεχνο, ελληνικό τραγούδι, με τοπικά εδέσματα και γεύσεις.

Παράλληλα θα είναι ανοικτή για επίσκεψη η Πινακοθήκη του Πνευματικού Κέντρου  με έργα τέχνης και αντικείμενα από την προσωπική συλλογή του ιδρυτή, κ. Αιμίλιου Καλαϊτζίδη.

 

Αίθουσα Θεάτρου και Τέχνης, Πνευματικό Κέντρο «Αιμίλιος Θ. Καλαϊτζίδης», Καλλίφυτος Δράμας, ώρα 18:00