Μήπως δεν είναι αυτό που φαίνεται;

 

Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε η μία επίθεση από την αντιπολίτευση και τα μέσα ενημέρωσης να διαδέχεται την άλλη, με αποδέκτη τον δήμαρχο.

Ο δήμαρχος προσπαθεί να αμυνθεί με ανακοινώσεις πάσης φύσεως.

Με ανακοινώσεις για τα έργα και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει στα πλαίσια της άσκησης των καθηκόντων του και ανακοινώσεις για να απαντήσει στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Με αφορμή την τελευταία του ανακοίνωση προς την μείζονα αντιπολίτευση γενάτε το ερώτημα.

Οι πολιτικοί του αντίπαλοι είναι μόνο η της αντιπολιτεύσεως;

Μήπως ο δήμαρχος πρέπει να ξανακοιτάξει τι έχει «σπαρμένο» και μέσα στην παράταξη του;

 

«Στολίζει» για τα καλά την αντιπολίτευση ο δήμαρχος Ξάνθης στην ανακοίνωση του λέγοντας ότι από λάθος σβήστηκε η επίμαχη παράγραφος η οποία οδήγησε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει μηνυτήριο αναφορά κατά παντός υπευθύνου.

Αφού ο δήμαρχος κατηγορεί την αντιπολίτευση για την αριθμητική της συρρίκνωση, για τους ακτιβιστές που μπήκαν μέσα-βλέπε Φανουράκη- εκφράζει την ανησυχία του μέσα από την ανακοίνωση του για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση δεν είναι σε θέση να «εντοπίζει λάθη» και να «διορθώνει αυθαιρεσίες» κατηγορώντας τους για υποκρισία και εδώ πρέπει κανείς να σταθεί.

Δηλαδή στο να εντοπίζουν λάθη και να διορθώνουν αυθαιρεσίες.

Η αλλοίωση του πρακτικού και ο εντοπισμός του λάθους, όπως ο ίδιος ο δήμαρχος παραδέχεται, που πρέπει να αναφερθεί ότι είναι σημαντικό, γιατί παραδίδει ένα πεζοδρόμιο στους δημότες οι οποίοι κινούμενοι στο οδόστρωμα επειδή υπάρχουν τραπεζοκαθίσματα και κινδυνεύει η ζωή τους, αυτό δεν θεωρεί ο δήμαρχος ότι είναι ο εντοπισμός ενός σοβαρού λάθους;

Να μην σταθεί κανείς στο γεγονός ότι η παράλειψη της επίμαχης παραγράφου είχε παρασκήνιο και ότι απλά έγινε ένα λάθος και εδώ πρέπει να δούμε λίγο τα γεγονότα.

Αν μεν οι αντιπολίτευση πριν καταθέσει την μήνυση κατά του δημάρχου, τον ενημέρωσε για το λάθος και δεν το διόρθωσε ο δήμαρχος, περιμένοντας την όποια αντίδραση, τότε κάποιο «λάκκο έχει η φάβα».

Αν μεν ο δήμαρχος χωρίς κανένας να του πει ότι εκεί στην διατύπωση του προς συζήτηση  θέματος, υπάρχει κενό λείπει μία ολόκληρη παράγραφος που αλλοιώνει την απόφαση, και δεν έλαβε υπ όψη του την αντίδραση της αντιπολίτευσης και προχώρησε στην ψήφιση του θέματος γράφοντας τις αντιδράσεις στα παλιότερα των υποδημάτων του, τότε φέρει ακεραία την ευθύνη.

Στην πολιτική προφανώς από την εμπειρία του ο δήμαρχος αυτό το γνωρίζει πολύ καλά.  Ουδέν λάθος συγχωρείτε από την από αντιπολίτευση και αυτό έκανε.

Το γεγονός ότι σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλιτεύει τις πολιτικές του αποφάσεις θα πρέπει να θορυβήσουν τον δήμαρχο.

Εκτός αν όλα αυτά γίνονται για να «εκπέσει» του αξιώματος του και θα πρέπει κάποιος άλλος να τον αντικαταστήσει.

Αυτό βεβαίως δεν μπορεί να γίνει από την αντιπολίτευση.

Μήπως τελικά ο δήμαρχος πρέπει να δει μέσα στην παράταξη του ποιος θέλει να γίνει «χαλίφης» στην θέση του «χαλίφη»;

Μήπως δεν φταίει εξ ολοκλήρου η αντιπολίτευση για τα πολιτικά δεινά που τον βρίσκουν κάθε μέρα;

Μήπως τίποτε δεν είναι τυχαίο;

Μήπως κάποιος τον «δίνει» στην αντιπολίτευση και δεν τον πείρε χαμπάρι;