Υλικά για 4-6 άτομα

  • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ξινόγαλο
  • 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι + 1 πρέζα αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/8 κουταλάκι συν 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 8 μπούτια κοτόπουλο (περίπου 2 κιλά)
  • 1 λίτρο (4 φλιτζάνια) ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για κάθε χρήση

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το ξινόγαλο σε μια πλαστική σακούλα, προσθέστε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και γίνει το μείγμα έναν απαλός πολτός.
  2. Προσθέστε το κοτόπουλο στη σακούλα. Σφραγίστε την και αφήστε στο ψυγείο 30 λεπτά ή μια νύχτα.
  3. Όταν είστε έτοιμοι να τηγανίστε το κοτόπουλο, αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου στη μαρινάδα για 30 λεπτά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι με τα υπόλοιπα μυρωδικά και αραδιάζετε εκεί τα μπουτάκια και μετά τα περνάτε ξανά από τη μαρινάδα.
  5. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα. Η θερμοκρασία θα πρέπει να φτάσει τους 180 βαθμούς. Τότε ρίχνετε τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα τηγανίζετε για περίπου 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά.