Επίσκεψη κλιμακίου  βουλευτών της ΝΔ στην Ξάνθη

 

 



Οι τρεις βουλευτές της ΝΔ  Β. Κικίλιας, Ν. Μυταράκης και Χ. Μπουκώρος  επισκέφτηκαν την Ξάνθη και συζήτησαν με τους φορείς, ενόψει της παρουσίας του αρχηγού του κόμματος Κ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ.

Οι τρεις βουλευτές της ΝΔ παραχώρησαν συνέντευξη στους δημοσιογράφους των τοπικών μέσων ενημέρωσης το μεσημέρι της Τετάρτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ Ξάνθης.

Μεταξύ των άλλων ο κ. Μυταράκης ανέφερε ότι πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας δεν υπάρχει αναπτυξιακός νόμος στην χώρα χαρακτηρίζοντας την αναμενόμενη ανάπτυξη της διετίας 17 και 18 χαμένα χρόνια, σημειώνοντας ότι για να έρθουν επενδυτές στην χώρα μας θα πρέπει να αισθανθούν ότι απέναντι τους δεν έχουν μία εχθρική κυβέρνηση.

Για να αντιστραφεί το κλίμα, σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση για να καταλήξει λέγοντας ότι πλέον ο λαός θα πρέπει να καλέσει νέα κυβέρνηση να διαχειριστεί την Χώρα.

Και οι τρεις βουλευτές της ΝΔ χαρακτήρισαν τον Φ.Π.Α. αντιαναπτυξιακό και άδικο φόρο που πληρώνουν οι έχοντες και οι μη έχοντες.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι το σχέδιο της ΝΔ είναι ρεαλιστικό χωρίς υποσχέσεις.

Στην συνέχεια ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε στο περιθώριο μείωσης των δαπανών και οι σπατάλες που γίνονται αν περιοριστούν τα αποτελέσματα αυτού του νοικοκυρέματος θα στηρίξουν την κοινωνία που στην κυριολεξία περνά δύσκολα.

Απαντώντας σε ερώτημα της xanthitimes.gr για το κόστος επιδότησης 12% ανέφερε ότι κόπηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι θα πιέσουν κοινοβουλευτικά να πληρωθεί από το 2009 έως και το 2015 αν όχι, να συμψηφιστεί με οφειλές που έχουν οι επιχειρήσεις προς το κράτος.

Μιλώντας για τον τρόπο ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αντί ενός σοβαρού αναπτυξιακού νόμου, ανέφερε ότι ακούγεται καλό αλλά δυστυχώς για τις επιχειρήσεις εξ αιτίας της κυβέρνησης δεν υπάρχει τραπεζικό σύστημα που θα τις στηρίξει.

Ακολούθως και τρείς βουλευτές έκαναν αναφορά στον ενιαίο φορέα εξωστρέφειας που ξεκίνησε να υλοποιείται πριν από δύο χρόνια αλλά πάγωσε την προσπάθεια η κυβέρνηση.

Ο πρώην Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Β. Κικίλιας μιλώντας για την αστυνομική σχολή της Ξάνθης ανέφερε ότι ήταν σαν υπουργός αλλά και τώρα σαν βουλευτής ότι στην  ευαίσθητη περιοχή της Θράκης θα πρέπει η παρουσία της αστυνομίας και του Στρατού να είναι έντονη.

Καυτηρίασε την κυβέρνηση για το θέμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών μετά το 2014 που ήταν ελεγχόμενες, ρίχνοντας εμμέσως πλην σαφώς την ευθύνη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Όσο για την συμφωνία της Τουρκίας με την Ε.Ε. άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα μπορέσει να υλοποιηθεί στο ακέραιο και πρόβλεψε μεγαλύτερες και ανεξέλεγκτες ροές μεταναστών όπου τόνισε ότι αυτό θα επιβαρύνει και την Θράκη με ότι συνεπάγεται καθώς επίσης ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των μεταναστών στην Χώρα μας σημειώνοντας ότι δυστυχώς για την χώρα δεν έχει σχέδιο και η διαχείριση αυτού του καυτού ζητήματος είναι χαοτική.

Και οι τρεις βουλευτές ανέφεραν ότι το κόμμα της ΝΔ ζητά εκλογές γιατί όσο περισσότερο μένει στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όσο μεγαλύτερη οικονομική ζημιά προκαλεί στον τόπο.

Τέλος ο κ. Κικίλιας σχολιάζοντας  τις παρεμβάσεις του Φίλη στην παιδεία όπως η κατάργηση των θρησκευτικών, των Αρχαίων απάντησε λέγοντας ότι ο Υπουργός παιδείας θα πρέπει να σέβεται τις παραδώσεις των Ελληνικών οικογενειών και να τις αντιμετωπίζει όχι με βάση την δική του ιδεοληψία αλλά με σοβαρότητα.

img_20160914_134320-nd-2

img_20160914_134336-nd-3

img_20160914_134342-nd-4

img_20160914_135322-nd-5

img_20160914_135407-nd-6

img_20160914_135411-nd-7

img_20160914_135922-nd-8

img_20160914_135951-nd-9