Μέτρα ανακούφισης για την πύρινη λαίλαπα  στη Θάσο ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τους τοπικούς φορείς.

Ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους, γεωργούς, μελισσοκόμους μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ.

Για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που καταστράφηκαν από τη φωτιά, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων από το υπουργείο υποδομών στο 80% των ζημιών και το 20% με μακροχρόνιο δανεισμό .

Νωρίτερα, με στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Σινούκ έφτασε στον Πρίνο της Θάσου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την πυρκαγιά.

Στο ελικοδρόμιο, τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος τον ενημέρωσε για την πορεία του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Ο πρωθυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την υγεία των πέντε πυροσβεστών που τραυματίστηκαν και ο δήμαρχος του είπε πως οι τέσσερις έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και ένας μόνο εξακολουθεί να νοσηλεύεται με κάταγμα στο πόδι.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι τού προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά (σ.σ.από κεραυνούς) και η γρήγορη εξάπλωσή της.

Αμέσως μετά, ο πρωθυπουργός επιβιβάστηκε στο Σινούκ και πέταξε πάνω από δασικές εκτάσεις που έκαψε η πυρκαγιά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας είχε σύσκεψη στο επιχειρησιακό κέντρο που έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.ης κατάσβεσης των πυρκαγιών.