ΝΟΔΕ: Βολές κατά Φίλη

 

Συγκεντρώνει τα πυρά της η ΝΟΔΕ Ξάνθης κατά του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη για τα κλειστά μειονοτικά σχολεία στα Πομακοχώρια, για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς και την υποβάθμιση της ειδικής αγωγής για παιδιά με αναπηρία.

Με οδύνη παρακολουθούμε τη συνεχή απαξίωση της εκπαίδευσης, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία θεωρεί την αριστεία ρετσινιά, στεκόμενη διαρκώς απέναντι στους ικανούς και νομοθετώντας με προχειρότητα υποβαθμίζοντας την Δημόσια Παιδεία.

Την τελευταία στιγμή γλύτωσε από την αναστολή της λειτουργίας του το Μειονοτικό  Δημοτικό σχολείο της Ζηλωτής. Την ίδια τύχη όμως δεν είχαν τα αντίστοιχα μειονοτικά σχολεία του Κύκνου και του Ζουμπουλίου, τα οποία δυστυχώς κλείνουν χωρίς να ζητηθεί η σχετική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης. Χωρίς να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής, η Περιφερειακή  Διεύθυνση Εκπαίδευσης, υποβαθμίζει την μειονοτική εκπαίδευση και στερεί το δικαίωμα της γνώσης από παιδιά φτωχών και απομονωμένων οικογενειών.

Δεν σταματούν όμως εδώ τα προβλήματα της Παιδείας, καθώς περίπου 37.000 νήπια θα βρεθούν με ευθύνη της κυβέρνησης εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ περισσότεροι από 1.400 εκπαιδευτικοί που βγήκαν στη σύνταξη, αναγκάστηκαν να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους, γιατί αλλιώς θα έμεναν χωρίς σύνταξη μετά από γκάφα της κυβέρνησης, η οποία από το επίπεδο της αυταπάτης πέρασε πλέον σε αυτό της “ουσιώδους πλάνης”.

Ακόμα, με τροπολογία που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες, υποβαθμίζεται η εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία, αφού πλέον μπορούν να διδάξουν στα Ειδικά Σχολεία και στα Τμήματα Ένταξης και Παράλληλης Στήριξης εκπαιδευτικοί χωρίς καθόλου προσόντα και εμπειρία στην Ειδική Αγωγή. Ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών με μεγάλη εμπειρία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική αγωγή θα μείνει χωρίς δουλειά.

Ο κ. Φίλης αποδεικνύεται ολέθριος για την εκπαίδευση. Η ζημιά που προκαλούν οι πράξεις του είναι ανυπολόγιστη. Η Νέα Δημοκρατία θα αντισταθεί με κάθε τρόπο στη συνολική υποβάθμιση της Παιδείας μας από την ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.