Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπτωση

 

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 10 δενδρύλλια κάνναβης, πάνω από 2 κιλά ακατέργαστης κάνναβης, 225 φαρμακευτικά δισκία και 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας

 3

Συνελήφθησαν χθες (9-9-2016), σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης και την πόλη της Κομοτηνής, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 55, 54 και 40 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά περίπτωση.

 

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες,  σχετικά με φυτεία σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια αυτής, το απόγευμα της 9-9-2016, εντοπίστηκε ο 40χρονος να προσεγγίζει κτήμα που διατηρεί σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

 

Στο παραπάνω κτήμα και σε παρακείμενο χώρο αυτού εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη συνολικά από 10 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,80 έως 2 μέτρων, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

 

Επιπλέον, στο χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, 20,2 γραμμαρίων
  • πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την καλλιέργεια κάνναβης (σιδερένια υποστυλώματα δενδρυλλίων, πλαστικά δοχεία νερού, ποτιστήρι, γλαστράκια, κενές νάιλον συσκευασίες κ.α.)

 

Στην κατοχή του 40χρονου βρέθηκαν    και κατασχέθηκαν 1 νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,9 γραμμαρίων, 1 φακός και 2 λαμπτήρες.

5

 

 

Στη συνέχεια το βράδυ της ίδιας ημέρας οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 55χρονο να κατευθύνεται στην παραπάνω φυτεία, όπου και τον συνέλαβαν, ενώ, λίγη ώρα αργότερα ο 54χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη στην πόλη της Κομοτηνής.

 

Σε έρευνα που ακολούθησε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στην οικία του 55χρονου, στην Κομοτηνή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) νάιλον συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2.020 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

 

Επιπλέον, από τη συνέχεια των ερευνών στις οικίες των δύο δραστών, ηλικίας 40 και 54 ετών, στην ίδια πόλη, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν συνολικά:

  • 2 γυάλινα δοχεία με καπνό, συνολικού βάρους 699 γραμμαρίων, για τον οποίο δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί
  • 225 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος ΧΑΝΑΧ

 

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.