Προχωράει η εκκαθάριση των υποβολών των παρόχων υγείας του ΕΟΠΥΥ, στο πλαίσιο εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού. Συγκεκριμένα, έως και χθες, 7 Σεπτεμβρίου, ενταλματοποιήθηκαν προς πληρωμή υποβολές δαπανών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου-Μαρτίου-Απριλίου σε όλους τους παρόχους.

Ενδεικτικά, ο ΕΟΠΥΥ αναφέρει ότι από 98,1% (ιδιωτικές κλινικές ) έως και 100% (πολυϊατρεία, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης-μονάδες τεχνητού νεφρού, ψυχιατρικές κλινικές) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν, ήδη, αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Ιανουάριο του 2016.

Από 85,4% (κέντρα αποθεραπείας αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) έως και 100% (ιατρικές επισκέψεις, φυσικοθεραπευτές, μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης-μονάδες τεχνητού νεφρού) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν, ήδη, αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Φεβρουάριο του 2016.

Από 87,5% (πολυϊατρεία, διαγνωστικά) έως και 100% (ιατρικές επισκέψεις, φυσικοθεραπευτές, κέντρα αποθεραπείας αποκατάστασης, κλειστής νοσηλείας) κυμαίνεται το ποσοστό του συνόλου των υποβολών που έχουν, ήδη, αποζημιωθεί ή έχουν εκδοθεί εντάλματα πληρωμών για τον Μάρτιο του 2016.

Αντίστοιχα, σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ενταλματοποίησης των αποζημιώσεων προς όλους τους παρόχους για τον Απρίλιο του 2016.

Η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρει ότι έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου θα έχουν οριστικοποιηθεί οι υποβολές μηνός Απριλίου και σημειώνει ότι “ο προγραμματισμός προβλέπει επιτάχυνση των ενεργειών για γρηγορότερη εκκαθάριση και ενταλματοποίηση των απαιτήσεων και των επόμενων μηνών”.