Συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης 3 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις συνολικά 11 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (7-9-2016) το απόγευμα, στο νομό Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 24 ετών και ένας 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες. Επτά (7) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Ιράν και τέσσερις (4) υπήκοοι Συρίας.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στην Επαρχιακή Οδό Δαδιάς – Λουτρών Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, συνέλαβαν τον 38χρονο, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με βουλγάρικες πινακίδες, προωθούσε, παράνομα, στην ενδοχώρα, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες.

2

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, και να μεταφέρουν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν συνολικά 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 1 κινητό τηλέφωνο, ενώ για τις πινακίδες κυκλοφορίας ενός από τα παραπάνω οχήματα, προέκυψε ότι, έχει δηλωθεί απώλεια τον Ιούλιο του 2016, σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου.