Εξελίξεις αναμένονται στον Ολυμπιακό μετά το βούλευμα του εισαγγελέα για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, βαρύτατες ενδέχεται να είναι οι επιπτώσεις για τους «ερυθρόλευκους».

Κι αυτό γιατί πριν καν βγει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που θα κρίνει οριστικά αν ο Μαρινάκης θα πάει σε δίκη και με ποιες κατηγορίες ή αν θα προφυλακιστεί κιόλας, η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ μπορεί να καλέσει σε απολογία εκτός από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και την ΠΑΕ.

Αν κρίνει μάλιστα πως και η ΠΑΕ είναι υπαίτια, τότε σύμφωνα με τους κανονισμούς μπορεί να της επιβάλει βαρύτατες ποινές με υποβιβασμό, -6 βαθμούς και 300.000 ευρώ πρόστιμο.

Πάντως, αυτό που έγινε χθες γνωστό είναι πως το πιθανότερο η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ δεν πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε κλήση σε απολογία τόσο του Μαρινάκη όσο και της ΠΑΕ. Θα περιμένει το βούλευμα του Συμβουλίου.

Γιατί η εισήγηση του Δασκαλόπουλου μπορεί να ζητούσε και προφυλάκιση του προέδρου του Ολυμπιακού, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Πάντως, από πλευράς Ολυμπιακού δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο παραίτησης του Βαγγέλη Μαρινάκη από τη θέση του προέδρου της ΠΑΕ. Ένα ενδεχόμενο που είχε εξεταστεί και στο ξεκίνημα της υπόθεσης της φερόμενης ως εγκληματικής οργάνωσης, αλλά δεν προχώρησε.

Τότε, βεβαίως, δεν υπήρχε η εισήγηση του Δασκαλόπουλου πως παραβιάζει τον περιοριστικό όρο για την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, όπως υπάρχει τώρα, και ίσως και οι νομικοί σύμβουλοι ρίξουν στο «τραπέζι» την κίνηση παραίτησης από την προεδρία της ΠΑΕ.