Με δύο καυτά προβλήματα του νομού Ξάνθης ασχολείται η Χ.Α. καταθέτοντας ερωτήσεις στους αρμόδιους Υπουργούς για το κλειστο κολυμβητήριο της Ξάνθης και για τα σκουπίδια του δήμου Μύκης.

ΠΡΟΣ  :   Υπουργείο Πολιτισμού και

ΘΕΜΑ :    Δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης                          

 

Συνεχίζει να είναι μετέωρη η λειτουργία του δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης με οι παλινωδίες και δηλώσεις αρμοδίων στελεχών της σημερινής δημοτικής αρχής περί «προσεχούς λειτουργίας του δημοτικού κολυμβητηρίου» που όπως όλα συνηγορούν δεν είναι παρά ένα πυροτέχνημα. Η εισαγωγή πχ του μαθήματος της κολύμβησης στα σχολεία, μετά από δημοκοπική προφανώς απόφαση του υπουργείου Παιδείας, αναδεικνύει και πάλι τις ελλείψεις του Δήμου Ξάνθης και τις έωλες πολιτικές υποσχέσεις. Μάλιστα ο εμπαιγμός των δημοτών με τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις για την «εξέλιξη» του γνωστού θέματος και την παρέμβαση της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης, που ζήτησε εγγράφως, να πληροφορηθεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το πότε τελικά θα λειτουργήσει το κολυμβητήριο, ώστε να γίνει πράξη το μάθημα της κολύμβησης στα σχολεία της Ξάνθης αναδεικνύει μεγαλοπρεπώς την κοροϊδία που υφίστανται οι πολίτες της Ξάνθης. Κορύφωση της επικοινωνιακής εξαπάτησης συνιστά και το σχόλιο πως το Υπουργείου Παιδείας θα εισάγει εφέτος το μάθημα της κολύμβησης στα σχολεία την ώρα που όμως το Δημοτικό Κολυμβητήριο είναι κλειστό και ο Δήμος αδυνατεί να προσδιορίσει το χρόνο επαναλειτουργίας του ενώ ενημερώνει πως πέραν των άλλων εργασιών απαιτείται και νέα οικοδομική άδεια!!!

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

1) Πόσα χρόνο εκτιμούν οι αρμόδιοι πως θα χρειαστούν για να εκδώσουν την οικοδομική άδεια;
2) Πότε ακριβώς υποβλήθηκε η σχετική ανάλογη (αριθμός πρωτοκόλλου, ημερομηνία, κλπ) και πού τελικά οφείλεται η καθυστέρηση έκδοσή της σύμφωνα με τις απαντήσεις των αρμοδίων ;

ΠΡΟΣ  : Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

ΘΕΜΑ : Δήμος Μύκης. Βουτιές στα σκουπίδια και εγκατάλειψη.

 

Σε οικολογική «βόμβα» τείνει να εξελιχθεί το ακατάπαυστα διογκούμενο πρόβλημα με τα σκουπίδια στα Πομακοχώρια και στο Δήμο Μύκης. Πλέον κάτοικοι απευθύνονται στα ΜΜΕ με φωτογραφίες και ηλεκτρονικά μηνύματα απόγνωσης και οργής που αναδεικνύουν το τεράστιο πρόβλημα. Η εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος Μύκης είναι εικόνα δήμου τριτοκοσμικού κράτους και προφανέστατα πλέον ο δήμος αδυνατεί να τα αντιμετωπίσει το πρόβλημα.  Μία εικόνα που απάδει σύγχρονου πολιτισμένου ευρωπαϊκού κράτους και που συνιστά ανεπιφύλακτα ένα ανυπέρβλητο εμπόδιο σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης της περιοχής και ιδιαίτερα στο τουρισμό. Ενδεικτική η απεγνωσμένη κραυγή από κατοίκους που επισημαίνουν εικόνες με αδέσποτα σκυλιά, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αφημένα στη φθορά του χρόνου, οικιακά απορρίμματα, ακαθαρσίες, υπερπλήρεις κάδους και μια συνολική εικόνα που παραπέμπει σε Αφροασιατική χώρα.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Πότε και πως θα παρέμβει η πολιτεία προστατεύοντας την υγεία των κατοίκων που πλέον απειλείται από την όλη κατάσταση βρωμιάς και εγκατάλειψης ;

Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                     Ιωάννης Λαγός

                                                                       Βουλευτής Β’ Πειραιώς

                                          ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ