«ΚΛΕΙΣΤΟΝ» ΛΟΓΩ…ΕΦΟΡΙΑΣ

 

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η εφορία βάζει λουκέτα μόνο σε επιχειρήσεις.

Τώρα με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μάθαμε ότι η εφορία βάζει λουκέτο και σε πολιτιστικούς Συλλόγους προκειμένου να ικανοποιηθεί η αρχή της λογικής των τοπικών κυβερνητικών στελεχών της κυβέρνησης, που λέει: «ότι δεν είναι δικό μας, είναι εχθρός μας».

ΧΡΩΜΑΤΑ-3 ΑΓΓΕΛΙΑ 6Πιστή λοιπόν σε αυτήν την λογική η εφορία Ξάνθης, αποφάσισε να φορολογήσει τους πολιτιστικούς συλλόγους με αποτέλεσμα από τους 37 στο σύνολό τους, φέτος, προφανώς φοβούμενοι το μένος των κρατικών λειτουργών, δεν συμμετείχαν στις γιορτές παλιάς πόλης οι 8. Άραγε του χρόνου πόσοι δεν θα συμμετέχουν;

Μάλιστα μαθαίνουμε ότι συγκεκριμένος πολιτιστικός σύλλογος που πρόσφατα μπήκε κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Πολιτισμού, έλαβε εντολή από κομματάρχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην κατέβει στις γιορτές, σαμποτάροντας τον δήμο Ξάνθης γιατί ο εν λόγο «κύριος», «καίγεται» στις ερχόμενες εκλογές να καθίσει στην καρέκλα του δημάρχου και να αλλάξει την φιλοσοφία των γιορτών παλιάς πόλης σύμφωνα με την δική του πολιτιστική «προοδευτική» κουλτούρα.

Αυτό είναι το παρασκήνιο. Στο δια ταύτα όμως, οι «8» δεν «κατέβηκαν στις γιορτές παλιάς πόλης γιατί φοβούνται το «μπλέξιμο» με την εφορία της Ξάνθης.

Δυστυχώς για την Ξάνθη, απέναντι στις πρωτιές αξιοσύνης των Ξανθιωτών, γνώρισε ακόμη μία πρωτιά στο πανελλήνιο. Είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα, αν όχι σε όλον τον κόσμο, που βάζει «λουκέτο» στους πολιτιστικούς της συλλόγους.

Ποιο συγκεκριμένα, ο προϊστάμενος της Εφορίας Ξάνθης, «έβαλε» λουκέτο σε 8 πολιτιστικούς συλλόγους γιατί τους αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει την συλλογικότητα παραγωγής πολιτισμού, κεφιού, χαράς και δημιουργικότητας, ως επιχείρηση άρα πρέπει  να φορολογηθούν οι σύλλογοι, ως επιχειρήσεις.

Μετά κόπων και βασάνων πείσθηκε να απαλλάξει τους πολιτιστικούς συλλόγους από τον ΦΠΑ μέχρι του ποσού των 10.000 ευρώ αλλά να τους φορολογήσει από το πρώτο.

Μάλιστα, χθες το βράδυ, μας έκανε εντύπωση η συμπεριφορά ενός από τα ποιο παλιά μέλη συγκεκριμένου πολιτιστικού συλλόγου, γνωστός για το κέφι και την διάθεση προσφοράς στα κοινά, όταν τον «συλλάβαμε» επ αυτοφώρω να κόβει αποδείξεις για οτιδήποτε πήγαινε στους επισκέπτες- πελάτες, κατά την άποψη της εφορίας. Σαφώς και δεν καταγράψαμε διάθεση προσφοράς εκείνη την ώρα αφού αντί να έχει και να σκορπίζει κέφι, έριξε όλο το βάρος του στις οδηγίες της εφορίας με δεδομένο ότι  οι ελεγκτές της καραδοκούσαν λίγο ποιο κάτω. Τον ρωτήσαμε αν ο σύλλογος του θα κατεβεί του χρόνου στις γιορτές παλιάς πόλης.

Η απάντηση του ξεκάθαρη και κοινή για όλα τα προεδρεία των πολιτιστικών συλλόγων. «Θα εξαρτηθεί από την εφορία».

Άρα, του χρόνου, κανένας δεν ξέρει αν και άλλοι σύλλογοι θα σταματήσουν το πολιτιστικό τους έργο λόγω…εφορίας.