Δυστυχώς οι άνεργοι πληρώνουν  τα φάρμακα

Ακούσαμε όλοι περιχαρής τις εξαγγελίες της κυβέρνησης η οποία μέσω του Υπουργού Υγείας δήλωνε ότι οι ανασφάλιστοι και οι άνεργοι δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα.

Με αυτή την λογική, συντοπίτης μας, επί σειρά ετών άνεργος, ο οποίος καταγγέλλει το γεγονός, μας έστειλε το έγγραφο από το Υπουργείο Υγείας με το οποίο απαλλάσσεται από το φαρμακευτικό κόστος και ποιο συγκεκριμένα το έγγραφο που έλαβε ο άνεργος συντοπίτης μας, του λέει, όπως φαίνετε παρακάτω  ότι δικαιούται μηδενική συμμετοχή.

Δυστυχώς όμως για τον συγκεκριμένο άνεργο συμπολίτη μας αλλά και πολλούς άλλους που βρίσκονται στην ίδια μοίρα με τον αναγνώστη μας, όταν πήγαν στο φαρμακείο, διαπίστωσαν «ιδίοις όμασι» την αναλγησία της κυβέρνησης.

Οι φαρμακοποιοί διάβασαν μεν το έγγραφο, αλλά δεν μπορούσαν να εκτελέσουν την συνταγή, διότι το «σύστημα» δεν «βλέπει» αυτήν την απαλλαγή με συνέπεια ο συγκεκριμένος άνεργος όπως και πολλοί άλλοι Ξανθιώτες…πληρώνουν κανονικά την συμμετοχή τους.

Ποιός είπε ότι η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Υγείας είναι ανάλγητο;

 

Το έγγραφο που έστειλε το Υπουργείο Υγείας στον αναγνώστη μας γράφει.

«Η Ασφαλιστική μου Ικανότητα»

Κατάσταση: ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ/H

Συμμετοχή για φάρμακα:

Υπουργείο Υγείας: Είστε δικαιούχος μηδενικής συμμετοχής στο κόστος φαρμακευτικής αγωγής. Επιπλέον, εξαιρείστε της καταβολής του 1 ευρώ ανά συνταγή.

Φορέας Ασφάλισης: ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΑΡΘΟΥ 33 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4368/2016 – 2″

Scan 20004

 

Για ευνόητους λόγους καλύψαμε τα στοιχεία του ανέργου συντοπίτη μας που ενώ είναι άνεργος επί σειρά ετών, ενώ ο κάθε πρόσφυγας δικαιούται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι Έλληνες άνεργοι θα πρέπει να πάνε αλλού για να βρούνε την υγειά τους.

Ως πότε θα λένε ψέματα στον Ελληνικό λαό;