«Ψήφισμα για την αναστολή λειτουργίας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου του οικισμού Ζηλωτής της Τοπικής Κοινότητας Ερασμίου.»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου εκφράζει ομόφωνα την πλήρη αντίθεσή του στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Μειονοτικού Δημοτικού Σχολείου Ζηλωτής και τη φοίτηση των μαθητών του στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Ερασμίου, καθώς επίσης, και την ανησυχία του ότι η προσωρινή διακοπή λειτουργίας θα αποβεί μόνιμη, διότι, όπως είναι γνωστό «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού». Κάθε σχολείο που κλείνει είναι ένα επιπλέον πλήγμα στην τοπική κοινωνία, όταν μάλιστα στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν περίπου δέκα μαθητές.

Είναι απαράδεκτο να στερεί ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας κ. Π. Κεραμάρης το δικαίωμα μόρφωσης σε ένα φτωχό χωριό με ήδη υποβαθμισμένο κοινωνικό τοπίο όπως η Ζηλωτή.

Είναι απαράδεκτο να αποθαρρύνονται οι γονείς και οι μαθητές που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην μόρφωση.

Είναι απαράδεκτο να κλείνουν αντί να ανοίγουν σχολεία…..!!!

Είναι διπλά απαράδεκτο να κλείνουν το δημοτικό σχολείο Ζηλωτής χωρίς να ενημερώνουν τον Δήμο Τοπείρου, χωρίς καμιά δημόσια διαβούλευση και διάλογο και λίγες ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 24 Αυγούστου 2016 να ενημερώνει ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Π. Κεραμάρης τους εκπαιδευτικούς και διευθυντές για την απόφαση του.

Εξάλλου, το σχολείο αυτό έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα συνεργασίας Interreg V-A                                               Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020 και θερμαίνεται πιλοτικά από το γεωθερμικό πεδίο Ερασμίου του Δήμου μας, με συνέπεια αφενός μεν, να έχει μειωμένες λειτουργικές δαπάνες, αφετέρου δε, λόγω της ένταξής του σε συγκεκριμένο πρόγραμμα Ιnterreg να είναι αδύνατη η διακοπή του έως το έτος 2020.

Το παρόν ψήφισμα να αποσταλεί προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων                                           κ. Ν. Φίλη, στον Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θράκης κ. Γ. Παυλίδη, στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜ-Θράκης κ. Π. Κεραμάρη, στον Διευθυντή της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Α. Μάρκου, στους Βουλευτές του Νομού Ξάνθης, κ. Ζεϊμπεκ Χουσεΐν, κ. Γιαννακίδη Ευστάθιο, κ. Στογιαννίδη Γρηγόριο, καθώς, επίσης, και σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΠΕΙΡΟΥ

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΟΥ ΕΛΕΝΗ