Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων, με αφορμή δηλώσεις, επιστολές και αναφορές από εμπλεκόμενους ή μη (σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, σύλλογο καθηγητών, καλλιτέχνες, μουσικούς κλπ ) στον τοπικό τύπο για την ανέγερση νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης, στις οποίες υπάρχουν αναφορές που παραπέμπουν στην πρόθεση οι νέες εγκαταστάσεις να πραγματοποιηθούν στην πόλη της Ξάνθης εκφράζει την ισχυρή βούλησή του για την παραμονή του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στην Διομήδεια και για την κατασκευή των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο  στον οικισμό της Διομήδειας.

Επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι η ύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και η λειτουργία του, όπως είναι γνωστή σήμερα, είναι αποτέλεσμα και των διαρκών και συνεχών προσπαθειών του Δήμου Αβδήρων, καθώς φιλοξενείται σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας του σε δημοτικό κτίριο της Διομήδειας. Ακόμη στηρίζει συνεχώς και αδιάκοπα την λειτουργία του και ανταποκρίνεται άμεσα είτε ο ίδιος, είτε μέσω τις Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου σε όλες τις λειτουργικές ανάγκες του Σχολείου και στην κάλυψη των επισκευαστικών και βελτιωτικών αναγκών όποτε αυτές προκύπτουν.

Παράλληλα  ο Δήμος Αβδήρων εδώ και πολλά έτη εργάζεται  για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου και τον χαρακτηρισμό του οικοπέδου ως χώρου για την ανέγερση Μουσικού Γυμνασίου – Λυκείου, παρά τις γραφειοκρατικές αντιξοότητες, τις πολλές εμπλεκόμενες υπηρεσίες και των σύνθετων προϋποθέσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση ενός σχολείου. Οι συγκεκριμένες διαδικασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της έγκρισης και του χαρακτηρισμού του χώρου.

Ο Δήμος Αβδήρων και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται για την κατασκευή νέων κτιριακών εγκαταστάσεων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης στον οικισμό της Διομήδειας, καθώς αναγνωρίζει ότι η παρουσία του αποτελεί πηγή πολιτισμού για την Διομήδεια, τον Δήμο Αβδήρων και όλο τον Νομό της Ξάνθης.