Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην αποχώρησή του από την Ενωση Κεντρώων μίλησε ο μέχρι χθες εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιάννης Καλλιάνος, ενώ απάντησε και στην ερώτηση για το αν σκοπεύει να ενταχθεί στη ΝΔ.

«Η αφορμή ήταν μια ανακοίνωση που έβγαλα για τον Αλεξιάδη που εξηγούσα γιατί είναι τόσο αισιόδοξος, ενώ ξέρουμε ακριβώς τι γίνεται. Μετά τη συγκεκριμένη ανακοίνωση με πήρε ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης και μου είπε αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και στον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω από το κόμμα», προσθέτοντας: «Δεν πήγα σε κανένα κόμμα για να με προκαλεί κανείς ότι θα με διώξει. Είμαι στην κοινωνία για να βοηθήσω στην κοινωνία».

Στην ερώτηση αν εκτιμά ότι ο κ. Λεβέντης κινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Ενωσης Κεντρώων απάντησε: «Εκτιμώ ότι όλα άλλαξαν την ημέρα που επισκεφθήκαμε το Μέγαρο Μαξίμου για να συζητήσουμε τον εκλογικό νόμο. Εγώ κάθισα στον προθάλαμο με την κυρία Γεροβασίλη, και ο κ. πρόεδρος μπήκε στο γραφείο του κ. Τσίπρα. Βγαίνοντας είχε αλλάξει γνώμη για όλους και για όλα, έλεγε είναι ”σοβαρό παιδί”. Δεν αντιλέγω, πολιτικά όμως εκτιμώ ότι ο Τσίπρας είναι ανίκανος, ότι έχει φέρει την καταστροφή στη χώρα».

Σε νέα συνέντευξη, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 fm» και στην εκπομπή «Δύο στις Δώδεκα», ο κ. Καλλιάνος πρόσθεσε: «Δε μου ταίριαζε η φιλοσοφία, ότι ο Αλέξης ο Τσίπρας, ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ώριμο παιδί, έχει ωριμάσει πλέον, θέλει να τον συμβουλέψω, θα κανονίσουμε να έρχεται συνέχεια σπίτι μου, θα φάμε στο Σούνιο, όλα αυτά τα πράγματα που έλεγε ο πρόεδρος της ΕΚ, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα, αλλά πολιτικά διαφωνούμε, πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε αυτό, ήταν κάτι το οποίο προσωπικά με παραξένεψε και με στεναχώρησε, θύμωσα κάποια στιγμή να σας πω την αλήθεια… όλη αυτή η διάθεση του προέδρου να αποκλίνει από τις αρχικές θέσεις της ΕΚ και να προσεγγίσει ξεκάθαρα τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ».

Οπως σημείωσε: «Τα είχαμε συζητήσει πάρα πολλές φορές με τον πρόεδρο τουλάχιστον δεκαπέντε φορές, κάθε τρείς, τέσσερις μέρες αυτό πήγαινα και εξηγούσα στον πρόεδρο, ότι δεν αντέχω να λέμε ότι ο κ. Τσίπρας είναι καλό παιδί και προσπαθούσε να με διαβεβαιώσει ο άνθρωπος ότι μη στεναχωριέσαι δεν υπάρχει λόγος, μην ανησυχείς για κάτι και τα λοιπά. Όμως δε με έπεισε ποτέ» είπε ο κ. Καλλιάνος. Υποστήριξε, επίσης, ότι έχει δεχθεί «άπειρα τηλεφωνήματα από χθες» από πολιτικούς φίλους και από πρώην ψηφοφόρους της ΕΚ που επιδοκίμασαν τη στάση του.

Ωστόσο, δήλωσε «πολύ στεναχωρημένος από αυτή την εξέλιξη», καθώς είναι «συναισθηματικός άνθρωπος.

Τέλος, σχετικά με τη φημολογία που υπάρχει ότι ο ίδιος οδεύει προς τη ΝΔ ο Γιάννης Καλλιάνος απάντησε: «Είμαι άνθρωπος μετριοπαθής και επέλεξα ένα κόμμα του κέντρου. Δεν επέλεξα ένα κόμμα του κέντρου για να χαϊδεύω τα αυτιά του κ. Τσίπρα. Δεν θέλω να χαϊδέψω τα αυτιά κανενός θέλω να παραμείνω ενεργός. Μελετώ τις θέσεις όλων των κομμάτων και θα επιλέξω αν θα κάνω ότι κάνω στο μέλλον» ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση με τη ΝΔ».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του κόμματος, ο κ. Καλλιάνος είπε ότι «αν συνεχίσει έτσι (η ΕΚ) θα γυρίσει στα ποσοστά του 1996».