Απόντες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τα προβλήματα του τόπου

 

Για μία ακόμη φορά ένα σοβαρό πρόβλημα της πόλης μας ανέδειξε βουλευτής της Χ.Α. την στιγμή που ο Νομός διαθέτει 3 κυβερνητικούς βουλευτές που τιμήθηκαν από την πλειοψηφία του Ξανθιώτικου λαού.

Το σοβαρότατο πρόβλημα με τους εγκλωβισμένους υπερήλικες, ΑΜΕΑ και ανήμπορους συμπολίτες μας στον 4ο και 5ο όροφο των πολυκατοικιών,  επειδή δεν έχουν την οικονομική άνεση να πληρώσουν για τον έλεγχο των ασανσέρ  εξ αιτίας του νόμου, έχει ανακινήσει ο επικεφαλής της παράταξης Ξάνθη Σταυρούπολη ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ Ιπποκράτης Καμαρίδης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου επανειλημμένα με ερώτηση του ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός  το “φέρνει” στην Βουλή.

Είναι απορίας άξιο γιατί οι Τ.Υ, ο δήμος, και οι κυβερνητικοί βουλευτές ακόμη δεν έδωσαν λύση και έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους τους ΑΜΕΑ και τους ανήμπορους συμπολίτες μας.

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΛΥΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚΟ ΘΕΜΑ. ΓΙΑΤΙ;

 

Επίσης εγείρει ερωτήματα η στάση της υπόλοιπης αντιπολίτευσης. Γιατί; Μήπως οι συγκεκριμένοι «ελεύθεροι-πολιορκημένοι» δεν είναι ψηφοφόροι τους;

Πότε θα ελευθερωθούν οι «πολιορκημένοι» από την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών που περνούν οι δημοτικοί άρχοντες;

Πότε θα ενεργοποιηθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές;

Με τι ακριβώς ασχολούνται και πώς δικαιολογείται ο «μισθός» που τους δίνει ο Ελληνικός λαός;

Α.Π.

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ

Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

ΠΡΟΣ  :  Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

                 Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

 

ΘΕΜΑ :  Ελεύθεροι φυλακισμένοι ανάπηροι πολίτες της Ξάνθης

 

Εξοργιστικό είναι το θέμα που έχει πάρει και ιδιαίτερη δημοσιότητα σχετικά με τις καταγγελίες πως στην Ξάνθη γίνεται επιλεκτική επιλογή των κλειστών ασανσέρ των πολυκατοικιών της πόλης. Συγκεκριμένα, είχαμε πρωτοβουλία που αγγίζει τα όρια της κατάχρησης της εξουσίας και έγινε από την πλευρά της Αντιδημαρχίας των Τεχνικών Υπηρεσιών, αφού έχουμε καταγγελία πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι υπερήλικες και ΑΜΕΑ στους τέταρτους και πέμπτους ορόφους, επειδή τα ασανσέρ δεν λειτουργούν στα πλαίσια ενός νόμου που έπρεπε να εφαρμοστή από τις Τεχνικές Υπηρεσίες πριν από πολλά χρόνια και που  οι αρμόδιοι αποφάσισαν, να τον εφαρμόσουν τώρα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλοί ένοικοι να μην μπορούν να επωμιστούν το οικονομικό βάρος των παρεμβάσεων στα ασανσέρ με συνέπεια να εγκλωβιστούν κινητικά ευάλωτοι κάτοικοι της Ξάνθης στα διαμερίσματά τους και οι οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες πολλών πολυκατοικιών αφήνουν εγκλωβισμένους ΑΜΕΑ και υπερήλικες στα διαμερίσματα λόγω ανεπάρκειας των ασανσέρ. Σε κάθε περίπτωση από την 16/7/2013 υπάρχει η εγκύκλιος Α.Π. 42382 η οποία ρυθμίζει και αναφέρεται στις οικοδομικές υποχρεώσεις για την προσβασιμότητα ΑΜΕΑ σε δημόσια κτίρια.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός :

Με δεδομένο πως η εν λόγω καταγγελία έγινε δημοσίως στο δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης και το απάνθρωπο αυτό θέμα έχει λάβει δημοσιότητα και διαστάσεις, ποια η παρεμβατική θέση των αρμοδίων για τους κινητικά ανήμπορους πολίτες της πόλης που είναι εγκλωβισμένοι στα διαμερίσματά τους ή πρέπει να επισκέπτονται δημόσιες υπηρεσίες που βρίσκονται σε όροφο και δεν έχουν σχετικές προδιαγραφές για ΑΜΕΑ ;

 

 

 

 

 

 

Αθήνα, 26/8/2016

Ο ερωτών βουλευτής

                                                                                     Ιωάννης Λαγός

                                                                       Βουλευτής Β’ Πειραιώς

                                          ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ