Προς τον κ. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας

Αξιότιμε κ. Αντιδήμαρχε,

Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε τι προτίθεται να πράξει ο Δήμος Ξάνθης σχετικά με τη δημιουργία ιδιαίτερου χώρου για ζώα συντροφιάς (dog park) δεδομένου του γεγονότος ότι:

α. Οι ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς χρησιμοποιούν τους χώρους των πάρκων και δημιουργούνται προβλήματα διενέξεων και προστριβών μεταξύ των ιδιοκτητών των ζώων και των γονέων των παιδιών που παίζουν εκεί.

β. Προτείνουμε συγκεκριμένο χώρο που μπορεί με ελάχιστη δαπάνη να διαμορφωθεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για το χώρο ο οποίος εφάπτεται της οδού Σταύρου Βλαχοπούλου στη νότια πλευρά  και μεταξύ των διασταυρώσεων της ανωτέρω οδού με τις οδούς  Αδριανουπόλεως και  Ανδρέου Δημητρίου.

γ. Με τον τρόπο αυτό θα διευθετηθεί το ζήτημα των διενέξεων που πολλές φορές προκύπτει στο χώρο του πάρκου πίσω από το Διοικητήριο.

Προς τον Πρόεδρο των Τεχνικών Υπηρεσιών

 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

 

Τα τελευταία 5 χρόνια στο νεόκτιστο συγκρότημα επί της οδού Λεωφόρου Στρατού 3, που αποτελείται από οκτώ πολυκατοικίες, διαμένουν πάνω από 150 οικογένειες. Για τα μέλη αυτών των οικογενειών η μόνη δυνατότητα πρόσβασης στην πόλη είναι η διέλευση της Λεωφόρου Στρατού ,η οποία είναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας και είναι ευνόητο ότι η καθημερινή μετακίνηση των μελών των 150 οικογενειών καθίσταται ιδιαιτέρως επικίνδυνη και δύσκολη.

Ειδικότερα, η πρόσβαση των παιδιών  στα σχολεία τους, καθώς και η μετακίνηση των ηλικιωμένων και μη κατοίκων εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους από τα διερχόμενα με υψηλή ταχύτητα οχήματα. Συχνότατα έχουν αναφερθεί περιστατικά που παρ’ όλίγον να αποβούν μοιραία για τη σωματική τους ακεραιότητα.

Ποια τεχνική παρέμβαση προτίθεται να κάνει ο δήμος, προκειμένου να προστατέψει τη σωματική ακεραιότητα των δημοτών-κατοίκων της περιοχής και να καταστεί ασφαλής η πρόσβασή τους προς την πόλη, όπως επίσης και  η μετακίνηση των πεζών στη Λεωφόρο Στρατού;

Προς τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης

 

Θεωρούμε ότι η περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς καθ ’όλη τη διάρκεια του χρόνου μέσα στον ιστό της παλιάς πόλης είναι δύσκολα αντιμετωπίσιμη. Πόσο μάλλον τώρα που σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι γιορτές της παλιάς πόλης.

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αν για την π. πόλη υπάρχει ΜΕΛΕΤΗ – ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ πυροπροστασίας.

Αν υπάρχει, θα επιθυμούσαμε να μας κοινοποιηθεί.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει, θεωρούμε επιβεβλημένη την εκπόνηση ΜΕΛΕΤΗΣ-ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ , ώστε σε περίπτωση εκδήλωση πυρκαγιάς η κατάσβεση να πραγματοποιηθεί βάσει της ΜΕΛΕΤΗΣ- ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ και παρακαλούμε μετά την αντιπυρική περίοδο να προχωρήσει η Π.Υ. σε άσκηση ετοιμότητας σε συνεργασία με το δήμο.

Με εκτίμηση

Σωτήρης Τσιακίρογλου- Αλίκη Μιχαλοπούλου