Ψήφος στα 17, το πρώτο βήμα έγινε. Κατάργηση Πανελλαδικών το δεύτερο.

ΕΤΣΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Η κυβέρνηση έδωσε το δικαίωμα ψήφου στους 17άρηδες αλλά έπρεπε να βρει έναν τρόπο, να την πάρει και τον βρήκε.

Δεν είναι άλλο από την κατάργηση των Πανελλαδικών.

Για την Κυβέρνηση η επανεκλογή της είναι θέμα επιβίωσης, για τους περισσότερους που την απαρτίζουν, άρα, πρέπει πάση θυσία, να μείνουν στην θέση τους.

Αν χάσουν τις εκλογές, που θα βρούνε μετά, βήμα για όλες αυτές τις αρλούμπες και αερολογίες που λένε και πιστεύουν;

Άρα λογικό είναι να μείνουν στ βήμα για να λένε και να επιβάλλουν τις απόψεις τους περί αριστερής διακυβέρνησης με μπροστάρη των Βελουχιώτη.

Τους νοικοκύρηδες, τους επαγγελματίες, τα Σώματα ασφαλείας, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες τους έχει χάσει, άρα…ποιοι του μένουν;

Φυσικά οι 17άρηδες που στηρίζονται έστω από το υστέρημα των γονιών, για να σπουδάσουν και να συνεχίσουν, μέσω των σπουδών τους, να ονειρεύονται, άσχετο με τι τους περιμένει στο τέλους του ονείρου, όταν δηλαδή θα χρειαστεί να βγούνε στην αγορά εργασίας.

Άρα σε αυτούς στοχεύει και από αυτούς περιμένει την επανεκλογή της.

Αν αυτοί οι ψήφοι, προσμετρηθούν με τις ψήφους του ενός και βάλε εκατομμυρίου των λαθρομεταναστών, οι οποίοι θα έχουν οσονούπω πρόσβαση με το τέχνασμα του διαβατηρίου, τότε σίγουρα το εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι υπέρ της.

Τώρα ποιο είναι το τέχνασμα με τις ταυτότητες και τα άλλα ταξιδιωτικά έγγραφα;

Απλούστατα αλλάζει ο τρόπος που μέχρι τώρα γνωρίζαμε για να βγάλει κάποιος διαβατήριο ή ταυτότητα.

Δύο μάρτυρες και μία υπεύθυνη δήλωση είναι υπέρ αρκετά.

Γιατί να μην και μία διάταξη που να λέει ότι όποιος έχει πέντε χρόνια στην Ελλάδα μπορεί και να ψηφίζει;

Για φανταστείτε όλοι θα δηλώνουν ότι έχουν πέντε και βάλε χρόνια στην Ελλάδα, άρα θα μπορούν να ψηφίζουν και όλοι αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που έκανε η παρούσα κυβέρνηση να τους ανοίξει την πόρτα προς την Ευρώπη. Θα τον ανταμείψουν λοιπόν με την ψήφο τους.

Άρα λοιπόν η κυβέρνηση του κυρίου Τσίπρα, δεν βιάζεται να πάει στις εκλογές και δε θα πάει αν δεν συμβεί κάτι πολύ τρομερό και μεγάλο.

Αν δηλαδή η πορεία της Χώρας που γίνεται σε ολισθηρό δρόμο, δεν βρεθεί εκτός των ορίων του, τότε σίγουρα δεν υπάρχει λόγος να πάει την Χώρα στις εκλογές μέχρι να «τακτοποιήσει» τους 17άρηδες και τους λαθρομετανάστες.

Υπάρχουν και κάποιοι που «τσιμπάνε» με τους «ήρωες» της αριστεράς, οπότε η σούπα δένει.

Για αυτό λοιπόν ψήφο στα δεκαεφτά και κατάργηση των πανελλαδικών  είναι δύο βήματα που θα φέρουν ποιο κοντά το «βίδωμα» της Κυβέρνησης στην πολυθρόνα της εξουσίας.