Όταν κάποιοι δεν σέβονται τον εαυτό τους

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιάνος

Δεν συνηθίζουμε να «κατεβάζουμε» αναρτήσεις από την Xanthitimes.gr με συνέπεια αρκετές φορές αρκετοί από τους πολιτικούς ταγούς του τόπου να μας απειλούν ότι θα μας στείλουν στα δικαστήρια, κάποιοι μάλιστα  απαίτησαν πολλές χιλιάδες ευρώ για να πάψουμε να τους κριτικάρουμε, κοινώς να το «βουλώσουμε».

Έτσι αποφασίσαμε να κρατάμε τις αναρτήσεις μας στην θέση τους και ας υφιστάμεθα τις πιέσεις από αυτούς που «θίγονται» στην λογική ότι δεν «πουλάμε» ειδήσεις.

Αυτό όμως είναι άλλο και άλλο είναι να σε παίρνουν στο τηλέφωνο, να σε πιέζουν στην αρχή και μετά να σε παρακαλάνε να «κατεβάσεις» την είδηση για λόγους οικογενειακής γαλήνης του παρ ολίγου αυτόχειρα και μετά να βλέπεις στο διαδίκτυο, συγγενικά πρόσωπα του παρ ολίγου αυτόχειρα, να συζητούν δημόσια για το συμβάν, αυτό  σε πειράζει.

 

Στο δια ταύτα.

Αναρτήσαμε την είδηση του συμπολίτη μας γιατρού ο οποίος προσπάθησε να αυτοκτονήσει κόβοντας τις φλέβες του.

Στην συνέχεια μας πήρε στο τηλέφωνο κάποιος, ο οποίος δήλωσε δικηγόρος της οικογένειας και στην αρχή προσπάθησε να μας πιέσει να «κατεβάσουμε» το δημοσίευμα κάνοντας την παρατήρηση ότι στο κάτω της γραφής δεν είναι είδηση όταν κάποιος προσπαθεί να αυτοκτονήσει στην Ξάνθη.

Του είπαμε ευγενικά ότι αυτό εναπόκειται στην δική μας κρίση, και φυσικά των αναγνωστών μας.

Στην συνέχεια ο εν λόγο δικηγόρος, του οποίου το όνομα δεν θυμόμαστε, είναι όμως καταγεγραμμένη η κλίση του στο κινητό της εφημερίδας, «άλλαξε» τροπάρι και άρχισε να μιλά για την αν’αγκη να επικρατήσει η οικογενειακή γαλήνη του παρ ολίγου αυτόχειρα γιατρού, με δεδομένο ότι υπάρχουν και παιδιά στην οικογένεια.

Μας «πάτησε»  στην ευαίσθητη χορδή που έχει ο κάθε γονιός. Μας παρακάλεσε  και δεσμευτήκαμε ότι θα «κατεβάσουμε» την ανάρτηση, πράγμα που κάναμε.

Όταν όμως αργά το απόγευμα και που προφανώς ο άμεσος κίνδυνος για την ζωή του παρ ολίγου αυτόχειρα πέρασε, διαβάσαμε με έκπληξη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διαλόγους συγγενικών προσώπων με φίλους της οικογένειας σχετικά με το συμβάν και την πορεία του παρ ολίγον αυτόχειρα,  δημόσια.

 

Εκείνη την ώρα, αντιλαμβάνεται κανείς την θέση της ηλεκτρονικής εφημερίδας.

Όταν δηλαδή κάποιος στην αρχή σε «πιέζει» και μετά σε παρακαλεί να κατεβάσεις το δημοσίευμα για να μην ταραχτεί η οικογενειακή γαλήνη και μετά τα ίδια τα μέλη της οικογένειας, δημοσιοποιούν διαλόγους για το συμβάν που εσύ ανάρτησες σαν είδηση,  έτσι όπως προβλέπει η δεοντολογία…μάλλον νιώθεις… μ@κ@κας.

Κάποιοι θα πρέπει να σέβονται λίγο περισσότερο τους εαυτούς τους αλλά και από αυτούς που ζητάνε πράγματα.