Συμβαίνουν θαύματα στην Ξάνθη αλλά η πολιτική ηγεσία ζει μέσα στην μιζέρια της

Γράφει ο Αλέξανδρος Παυλικιανος

 

Το γεγονός ότι η Ξάνθη φιγουράρει από χθες το βράδυ στους πρώτους του κόσμου με ένα επαγγελματικό επίτευγμα της, θα έπρεπε φυσιολογικά να ξεσηκώσει και τις πέτρες της πόλης.

Οι τοπικοί ταγοί, θα πρέπει να κάνουν επαφές, να προωθήσουν το γεγονός στους γνωστούς, στους φίλους, στο πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο με σκοπό να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη της πόλης, να γίνει παραγωγή, να ανοίξουν θέσεις εργασίας, να χρηματοδοτηθούν άμεσα οι επιχειρήσεις, να δοθούν κίνητρα να γίνει  ένας «συνεταιρισμός» παραγωγής καριόκας, να χρηματοδοτηθεί ακόμη περισσότερο η προβολή και …«καμιόνια» ψυγεία αράδα, να μεταφέρουν αυτό το «γλυκό» προϊόν στα πέρατα του κόσμου.

Αντί για αυτό όμως βλέπουμε τους τρείς βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «βολεμένους» στην αποζημίωση που ο Ελληνικός λαός πληρώνει από το υστέρημά του.  Βλέπουμε κάποιους να δρομολογούν αντεθνικές καταστάσεις, κάποιους άλλους να ασχολούνται με πράγματα ήσσονος σημασίας και την αυτοδιοίκηση της Ξάνθης, μοιρασμένη, χολωμένη σε μία προσπάθεια να βρει έναν βηματισμό που θα εκθρονίσει αυτόν για να ενθρονιστούν αυτοί.

Μίζερα, μικρά πράγματα  που λίγο ενδιαφέρουν τον λαό της Ξάνθης.

Το Επιμελητήριο με την «τρέλα» του, με τα πιστεύω του, με τον δικό του πεισματικό τρόπο συμπεριφοράς, κάνει πράγματα κάνει «θαύματα».

Μήπως είναι καιρός να αφήσουμε τα μικροσυμφέροντα στην άκρη είτε αυτά είναι πολιτικά ή οικονομικά, να αγκαλιάσουμε το επιμελητήριο έστω και το «αγκάθι» για κάποιους
«προοδευτικούς» που ακούει στο όνομα Μωραίτης, να πάρουμε αυτό το «πτυχίο» της παγκοσμιότητας και να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε σαν πόλη, σαν Περιφέρεια, σαν Ελλάδα;

Ξέρουμε πολλά προϊόντα της Χώρας μας που να έχουν τύχη αυτής της παγκόσμιας προβολής;

Τώρα είναι η ευκαιρία πριν «καταλαγιάσει» το πράμα.

Τώρα πρέπει να γίνει η επίθεση στην αγορά και όλοι να τρώνε καριόκα Ξάνθης.

Οι θεσμικοί παράγοντες ας αφήσουν κατά μέρος τις όποιες προσωπικές φιλοδοξίες και ας στηρίξουν το επιμελητήριο που πλέον στην πράξη αποδεικνύει ότι μπορεί να κάνει πράγματα.

Πάντοτε υπάρχει χρόνος για μιζέρια και προσωπική προβολή.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ