Συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης 2 διακινητές οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας 21 μη νόμιμους μετανάστες

 

Συνελήφθησαν χθες (24-8-2016) το απόγευμα, στη  Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης και σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 47 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Πακιστάν, τέσσερις (4) υπήκοοι Αφγανιστάν και τέσσερις (4) υπήκοοι Ιράκ.

 

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί  εντόπισαν τον 27χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να λειτουργεί ως προπομπός, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων σε έτερο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 47χρονος και με το οποίο μετέφερε, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Ειδικότερα, στην Εγνατία Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, με βουλγάρικες πινακίδες και επιχείρησαν να τα ελέγξουν. Σε σήμα στάσης που πραγματοποίησαν, ο 27χρονος οδηγός του ενός, το ακινητοποίησε, ενώ ο 47χρονος, δε συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης εισήλθε σε αγροτική περιοχή, όπου το όχημα προσέκρουσε σε ξύλινο στύλο της Δ.Ε.Η. και ακινητοποιήθηκε, ενώ ο 47χρονος τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη σε παρακείμενο αγρό.

 

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 47χρονος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα, είκοσι έναν (21) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Από την πρόσκρουση τραυματίσθηκαν ελαφρά δύο (2) μη νόμιμοι μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία σε βάρος του 47χρονου περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς, καθόσον από τη σύγκρουση του οχήματος υπέστη υλικές ζημιές ο στύλος της Δ.Ε.Η.

 

Κατασχέθηκαν:

  • δύο (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα
  • το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα

 

Επισημαίνεται ότι ο 47χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα καθώς επίσης για κλοπή, πλαστογραφία και αντίσταση.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης.